OTOMOBİL

Türkiye’de elektrik hamlesi yapacak

Türkiye’de elektrik hamlesi yapacak

Opel’in Avrupa sıralamasında 5. büyük pazar olan Türkiye hedef büyüttü. Bu yıl yeni elektrikli modellerini de satışa sunacak oan Alman marka minimum 3 bini elektrikli olmak üzere 2023’te yüzde 6.5 Pazar payı ve 52 bin adetlik satış hedefliyor. Opel’in globalde satışlarının yüzde 6’sını artık Türkiye gerçekleştiriyor. Son 20 yıllık verilere bakıldığında ithal araç parkında ilk 3’te olan Opel, Astra Sedan’ın üretiminin durmasının ardından yeni SUV’larla atağa kalktı.

Elektrikli atak başlıyor

Opel’in Türkiye’de satılan SUV araçlar içerisinde ilk 5’teki yerini aldığını kaydeden Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak Corsa ve Mokka elektrikliyi tüketici ile buluşturduklarını belirterek şöyle devam etti:

“Hedef elektrikli otomobil satışlarında ilk 5’te yer almak. Şu anda pazarı tahmin edemiyorsunuz, pazar sünger gibi adet çekiyor. Elektrikli pazarında da aynı durum söz konusu.
Yılın ikinci yarısında Haziran’dan sonraki dönem için Astra elektrik hayatınızda olacak. Ayrıca uzun menzille Mokka da gelecek. Biz Türkiye’de

elektriklenirken kurumsal kimliğimizi de paralelinde yenilememiz gerekiyor. 2023’ ün ikinci yarısından itibaren, yıl sonuna doğru bütün Opel teşkilatını Türkiye’de yeni marka kimliğine büründüreceğiz. Elektrikli araçlar tabii ama diğer bir yandan da online satış kanalları açacağız”

Ürün gamlarında bulunan 15 ürünün hepsinin bir elektrikli versiyonu olacağını hatırlatan Özocak,”Stratejimiz, mevcut ürünün bir motor şanzıman seçeneği olarak elektrikli versiyonunun da müşteriye sunulması. Dolayısıyla model isimleri aynı kalacak. İsimler değişmeden; Corsa benzinli, Corsa elektrikli, Astra benzinli, Astra elektrikli olarak devam edecek” dedi.

Pazar 800 bin olur

Bu yıl Türkiye pazarının 800 binler civarında olacağını öngören Özocak, “Bunun büyük bir kısmı ilk 6 ay içerisinde oluşacak. ÖTV muaftan kaynaklı; pazarda belli bir süredir oldukça kuvvetli pozitif bir trend var. Onu zaten herkes konuşuyor, herkes hissediyor. Kim ne getirirse satıyor. Aralık ayını Opel olarak 7.500 adetle kapattık. Daha da olsa satardık. Bu ayı 3.000 adet ile kapatacağız muhtemelen.

Geçen yıl satışımızın yaklaşık yüzde 15’ini filodan yaptık. Bu yıl hedef yüzde” diye konuştu. GSe versiyonları şimdilik ithal etmeyeceklerini belirten Özocak yaklaşık 10 bin euro maliyet farkından dolayı yüksek fiyatların oluştuğuna dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu