YAZARLAR

KKTC için 2023 umut yılı mı?

KKTC için 2023 umut yılı mı? <!– window.Criteo = window.Criteo || {}; window.Criteo.events = window.Criteo.events || []; –> <!—-> <!—->

<!– function callAdblock(zoneid,width,height){ var el = document.getElementById(‘crt-‘+zoneid); el.style.width=width+”px”;el.style.height=height+”px”; Criteo.events.push(function(){Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({‘zoneid’: zoneid, ‘containerid’: ‘crt-‘+zoneid});}); window.addEventListener(“message”, function (e){ if(e.origin == (location.protocol==’https:’?’https://’:’http://’) + ‘cas.criteo.com’ && e.data == ‘passback-‘+zoneid) document.getElementById(‘crt-‘+zoneid).style.display = “none”; else return; }, false); } callAdblock(1049548,160,600); –>

<!–

–>

Yeni yıla baba memleketi Kıbrıs’ta girdik. En son geçtiğimiz Mart ayında ziyaret etmiştik. İlk göze çarpan enflasyon Ada’ya da fazlasıyla uğramış. Özellikle gıda maddeleri ateş pahası. Her şeye rağmen bir iyimserlik havası kokladım diyebilirim.

<!–

Yeni yıla baba memleketi Kıbrıs’ta girdik. En son geçtiğimiz Mart ayında ziyaret etmiştik. İlk göze çarpan enflasyon Ada’ya da fazlasıyla uğramış. Özellikle gıda maddeleri ateş pahası. Her şeye rağmen bir iyimserlik havası kokladım diyebilirim.

–>

2023 KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü. Uçağa binmeden yazar Fatih Çekirge’nin Hürriyet gazetesindeki ‘Azerbaycan KKTC’yi tanırsa’ yorumunu okumuştum. Çekirge Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkan Vekili ve MYK Başkanı Tahir Budaqov ile AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un KKTC’yi ziyaretine dikkat çekiyor ve diplomatik açıdan bunun ülkeyi bir tanıma sinyali olabileceğine değiniyor.

Şöyle ki 2022’nin son günlerinde Türk Devletleri Teşkilatı KKTC’ye ‘gözlemci üye’ statüsünü verdi. Önemli bir gelişme. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kardeş Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliev’in Kıbrıs konusunda duyarlı oldukları ve konuyu sık sık gündeme getirdikleri ayrıca Türkiye -Rusya diplomatik ilişkilerinde KKTC’nin durumunun masaya yatırıldığı da gözden kaçmıyor. Bu arada Fatih Çekirge uluslararası hukuk deneyimi ile tanınan Türkiye Barolar Birliği eski Başkanı Metin Feyzioğlu’un KKTC’ye Büyükelçi atanmasının diplomatik olmaktan çok hukuk mücadelesi kabul edilebileceğini işaret ederek içinde bulunduğumuz yıl bir umudun doğabileceğini değerlendiriyor.

Kıbrıs’ta yaklaşık bir hafta kaldım. Mart ayına oranla insanlar sanki biraz daha iyimser ve geleceğe olumlu bakıyor. Hatırlarsanız Rusya geçtiğimiz 15 Kasım’dan itibaren Ercan Havalimanı’na doğrudan uçak seferleri koymayı hedeflemişti. Bu belki Ukrayna savaşı nedeniyle gerçekleşmedi ama bürokrasi ve ambargoyu unutmamak gerek. Bu arada KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Rusya dışında Kırgızistan ve Azerbaycan’ın da doğrudan uçak seferleri koyma girişimleri bulunduğunu hatırlatarak bunların olumlu sinyaller olduğunu söyledi.

Öte yandan KKTC’ye gelen yabancıların listesine bakıyorum ve ilginç rakamlarla karşılaşıyorum. Sadece ABD’den ilk 11 ayda 5 binin üzerinde turist gelmiş. KKTC’yi tanımayan AB ülkelerinden de hatırı sayılır konaklama olmuş. Kaldığım otelde ilgimi çeken İsrail’lilerdi. Bazılarıyla konuştum. Onlar da ülkelerinden direk uçak seferleri istiyorlar. KKTC’ye giderken ve dönerken uçakta azınlık Türk yolcularıydı. Ruslar Ada’yı çoktan keşfetmişler. İngilizler zaten hep varlar.

2023 KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü. Umarım tanınmakta artık yolun sonuna gelinmiştir.

‘Sesimi duyan var mı?’ ve Meryl Streep

Ne zaman bir deprem olsa aklıma hep Meryl Streep gelir. Anlatayım.

Devamını Oku 07.02.2023

Meloni’nin ilk 100 günü

İtalya’nın ilk kadın Başbakanı Faşizm yanlısı Giorgia Meloni ve merkez sağ koalisyon ortakları 22 Ekim’de yemin ettikten sonra iktidardaki ilk 100 gününü tamamladı.

Devamını Oku 03.02.2023

Zelenski İtalya’yı ikiye böldü

Son yazımda Vakıfbank voleybol takımının Afro -İtalyan oyuncusu Paola Egonu’nun Sanremo Şarkı Festivali’inde bir geceliğine sunuculuk yapacağını duyurmuştum. Bu arada pasör çaprazı smaçörün alacağı ücre tte belli oldu. 25 bin Euro.

Devamını Oku 29.01.2023

<!—->

{$ item.Title $}

{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ photo.Metadata.Title $}

<!–

–>

{$ photo.Metadata.Title $}

<!—->

0%Ana Sayfaya Yönleniyorsunuz…

Demirören Tv Holding A.Ş. – CNN ™ CNN Inc. A WarnerMedia Company.
All Rights Reserved.

LG

MD

SM

XS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu