SAĞLIK

Keçiboynuzu Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Keçiboynuzu Tozu Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Tozu Nedir, Ne İşe Yarar Keçiboynuzu Tozu Faydaları Nelerdir
expand

Keçiboynuzu Tozu Nedir, Ne İşe Yarar?

Eski zamanlardan beri olan keçiboynuzu tozu yemeklerde daha lezzetli ve daha aromatik olması için kullanılır. Kakao a da çikolata tozu yerine de kullanılması mümkündür. Ayrıca şifa amacıyla da kullanılan keçiboynuzu tozu hamur işleri ve tatlılar için de ideal bir üründür.

Şeker kullanmak istemeyenlerin ilk tercihleri arasında bulunan keçiboynuzu tozu kilo kontrolü yapan kişilerin tercih ettiği bir üründür. Gıda endüstrisinde ve şifa olarak kullanımı tercih edilen keçiboynuzu tozunun tüketimi öğütülmeden zordur. Toz halinde kullanımı hem yetişkinler hem de bebek ve çocuklar için çok daha kolay olur.

Keçiboynuzu Tozu Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu tozu hem yemeklerde kullanılır hem de şifa kaynağı olan ürünlerden biridir. Yemeklerde şeker ya da kakao yerine kullanılabilen keçiboynuzu tozu tatlandırıcı özelliğe sahiptir. Faydaları bakımından kilo vermeye yardımcı olan keçiboynuzu tozu enerji verir ve kafein ihtiyacını da karşılamaya yarar. Özellikle de hamur işlerinde tatlandırıcı yerine kullanıldığından ürünlerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Keçiboynuzu tozu ile maske yaparak cildin beslenmesi de bu ürün ile sağlanabilir. Keçiboynuzu tozunu çikolata ve kakao bulunan tüm ürünlerde kullanmak mümkündür. Sağlıklı olması bakımından kuru ya da su ile karıştırılarak keçiboynuzu tozunun tüketilmesi de mümkündür. Kalori bakımından her ne kadar şekerden daha düşük olsa da besin değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle kullanıldığı takdirde ölçülü bir şekilde kullanılması önerilir.

Keçiboynuzu Tozu Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu tozunun yapımı tamamen doğal yöntemlerledir. Evde yapmak için bazı aletler temin etmek gerektiğinden evde yapımı zor olur. Bu nedenle keçiboynuzu tozunu dışarıdan alarak kullanmak çok daha iyidir. Keçiboynuzu tozunun orijinal olup olmadığını içindeki talaş benzeri kırıntılardan anlamak mümkündür. Sert bir madde olan keçiboynuzu çekirdekleri ile beraber çekilir ve toz haline gelir.

İçindeki talaş kırıntılarının nedeni de bu çekirdeklerdir. Toz haline gelmeden önce keçiboynuzları kurutulur ve sonrasında dövme, öğütme ve kavurma işlemlerinden geçirilir. Bebeklere keçiboynuzu vermek kas gelişimine destek olduğundan annelere önerilir. Sağlıklı ve daha sağlam kaslar ile bebeklerden uzaması da daha hızlı olabilir.

Keçiboynuzu Tozu Kilo Aldırır mı?

Keçiboynuzu tozunun kalorisi her ne kadar şekerden daha düşük olsa da besin değerinin yüksek olduğu bilinmektedir. Bu nedenle kilo almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında keçiboynuzu tozu yer alır. Zararları incelendiği zaman keçiboynuzunun kilo almaya neden olduğu tespit edilir.

Kilosu yüksek olan kişiler çikolata ya da şeker yerine az miktarda kullanabilir. Az miktarda kullanılması sağlıklı olurken fazla kullanılması da kilo alımına neden olabilir. Bebeklerde de kilo alımına yardım ettiğinden keçiboynuzu tozu tercih edilir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi olduğundan hem bebeklerde hem de yetişkinlerde beslenme rutini içinde yer almalıdır.

Eğer bebeğiniz ideal kilosundaysa çok fazla kilo almaması adına kullanmamak da tavsiye edilir. Bebeklere sık sık keçiboynuzu ya da keçiboynuzu tozu vermek ileriki yaşlarında da daha hızlı kilo almasına neden olabilir. Bu nedenle doktor kontrolünde ve az miktarda verilmesinde fayda vardır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu