YAZARLAR

Kanatsız Kartal!

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi ikinci sınavında Bundesliga’da sezona görkemli başlayan ve ikinci sırada yer alan Eintracht Frankfurt’u konuk etti. Siyah-beyazlı takımda maç öncesi Mert Günok’un sakatlığı şok etkisi yarattı. Kale Ersin’e teslim edilirken, sol kanatta Muçi, Musrati’nin yerine 6 numara pozisyonunda Ndour görev aldı.

Baştan söyleyelim, oyun anlamında ve maç verilerine bakıldığında Beşiktaş yenilgiyi kesinlikle hak etmedi. Sadece ufak detaylarda maçı kaybetti siyah-beyazlılar. Bir kalecinin bir takıma nasıl maç kazandırdığını müşahede ettik. Santos’tan bahsediyoruz. Bölgesel ligden Frankfurt A takımına yükselen sansasyonel bir hikaye… Kalesine duvar ördü, biri penaltı olmak üzere tam 5 net kurtarışla Alman temsilcisini ayakta tutan isim oldu.

Kolay gol yeme alışkanlığı yine devam ediyor. Adam paylaşımında Beşiktaş savunmasının büyük zaafiyeti bir kez daha tezahür etti. Savunmada Uduokhai ve Paulista gibi iki kule olmasına rağmen neredeyse her topa Frankfurt’lu oyuncular vurdu. İkinci golde savunma uyudu. 3 pasta topu ağlarla buluşturdular. Avrupa’nın üst düzey ekipleri bu tür organizasyonlarda en küçük hatanızda faturayı kesebiliyor.

Ndour kritik yerlerde çok top kaybı yaptı. Takımına savunma anlamında da katkıda bulunamadı. Musrati’yi fazlasıyla arattı.

Temsilcimizde kanat ve bek defosu bir kez daha ortaya çıktı. Ernest Muçi yine son derece verimsizdi. Semih Kılıçsoy’la niye başlanmaz onu da anlayamadık. Milli oyuncu fizik gücü yüksek rakip karşısında daha etkili olabilirdi. Rafa Silva tarzında dikine giden, sıfıra inen ve dripling yeteneği olan kanat transferi şart. Svensson limitlerini zorlamasına rağmen Avrupa Ligi için yetersiz kalıyor. Masuaku’nun savunma yönü zaten felaket. Beşiktaş yönetiminin ara transfer döneminde bu zaafları giderebilmek adına yoğun mesai harcamaları gerekecek.

Sonuç olarak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci hafta da galibiyetle tanışamadı, tur şansını ateşe attı. Averaj anlamında yenilen toplam gol sayısı son derece vahim. Siyah-beyazlılar 3. haftada 24 Ekim’de Lyon’la deplasmanda karşılaşacak. Zaaflar düşünüldüğünde bu karşılaşmadan puan çıkarmak pek olası görünmüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu