YAZARLAR

Kaliteli pil çabuk biter mi?

Kaliteli pil çabuk biter mi? <!– window.Criteo = window.Criteo || {}; window.Criteo.events = window.Criteo.events || []; –> <!—-> <!—->

<!– function callAdblock(zoneid,width,height){ var el = document.getElementById(‘crt-‘+zoneid); el.style.width=width+”px”;el.style.height=height+”px”; Criteo.events.push(function(){Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({‘zoneid’: zoneid, ‘containerid’: ‘crt-‘+zoneid});}); window.addEventListener(“message”, function (e){ if(e.origin == (location.protocol==’https:’?’https://’:’http://’) + ‘cas.criteo.com’ && e.data == ‘passback-‘+zoneid) document.getElementById(‘crt-‘+zoneid).style.display = “none”; else return; }, false); } callAdblock(1049548,160,600); –>

<!–

–>

Geçmiş yıllarda güzel bir marka pil reklamı vardı. Kurgulu oyuncak ayıcıklar aynı hizada yarışa başlıyorlar ilerledikçe rakipleri durup şapır şapır dökülürken ünlü marka pilli ayıcık tepeleri aşarak yoluna devam edip gözden kayboluyordu. Zaten pilli markanın adının içinde ‘Dayanıklı’ kelimesi yer alıyordu.

<!–

Geçmiş yıllarda güzel bir marka pil reklamı vardı. Kurgulu oyuncak ayıcıklar aynı hizada yarışa başlıyorlar ilerledikçe rakipleri durup şapır şapır dökülürken ünlü marka pilli ayıcık tepeleri aşarak yoluna devam edip gözden kayboluyordu. Zaten pilli markanın adının içinde ‘Dayanıklı’ kelimesi yer alıyordu.

–>

Nereden geldi bu reklam aklıma? Hafta içerisinde Yeni Zelanda’nın başarılı Başbakanı Jacinta Ardern ‘Pilim bitti’ diyerek görevini ve siyaseti bırakacağını açıkladı.

Elbette büyük sürprizdi verdiği karar. Henüz 42 yaşında ve Batı onun ülkesi için yaptıklarını övgü ve kıskançlıkla izledi yıllardır. Özellikle 51 kişinin yaşamını yitirdiği Christchurch’te camiye yapılan bombalı saldırı sonrası başını örtüp mecliste Kuran okuması Müslümanların da takdirini fazlasıyla kazanmıştı. Ardından patlayan yanardağı faciasında yaraları çabuk sarmıştı. Bütün dünya Covid -19’dan kırılırken Yeni Zelanda dinamik Başbakanı Jacinta Ardern’in yönetiminde illeti çabuk kontrol altına almıştı. Birbaşka başarısı da ülkede silahsızlanmayı başlatmış ve binlerce sivilden her türlü silah toplanmıştı.

Son zamanlarda muhalefet kendisini seçilmeden önceki iddialı vaadi olan yoksulluğu azaltmakta başarısız buluyor ve sürekli eleştiriyordu. Özellikle çocuk intiharlarının ülkede sıklaşması, eğitimde performans düşüklüğü ve küçüklerde obezitenin artması İşçi Partili Başbakanı yıprattı.

Gelecek Ekim ayında Yeni Zelanda’da seçimler var ve Jacinta Ardern zor bir açıklama yaparak ‘Artık pilim bitti. Yeterli gücüm kalmadı. Siyasetçilerde insandır. Yapabileceğimiz sürede elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu işin gerekliğini sürdürmek için takatımın kalmadığını biliyorum ve ülkeme zarar vermek istemiyorum’ açıklaması yaptı.

Yönetmen Peter Jackson’un ‘Yüzüklerin Efendisi’ üçlemesinin son filmi ‘Kralın Dönüşü’ galası için başkent Wellington’a gitmiştim. Anzaklar’ın katıldığı Çanakkale Savaşı nedeniyle Yeni Zelanda’lılar Türkleri çok severler. Gazi Mustafa Kemal Paşa ders kitaplarında hayranlıkla ve saygıyla anılır. O dönemin İşçi Partisi lideri ve kadın Başbakanı Helen Clark Türk olduğumu öğrenince beni makamına kabul etmişti. Daha sonra ki yıllarda Helen Clark ile Gelibolu’da ‘Şafak Ayini’nde bir araya gelmiştik. Son görüşmemizde yanında genç bir kız vardı. Tanıştırdı öğrencisini. O Jacinta Ardern’di. 5 yıl önce Başbakan seçilen ve ülkesinin GSMH’sını 50 bin Dolar çıtasına taşıyan dinamik siyasetçi.

Sadece Başbakanlığı değil İşçi Partisi liderliğini ve siyaseti ‘Pilim Bitti’ diyerek bırakarak bundan böyle hayat arkadaşı Clarke Gayford ve bir yaşındaki kızı Neve Te’ye zaman ayıracağını söyleyen yürekli bir kadın.

‘Sesimi duyan var mı?’ ve Meryl Streep

Ne zaman bir deprem olsa aklıma hep Meryl Streep gelir. Anlatayım.

Devamını Oku 07.02.2023

Meloni’nin ilk 100 günü

İtalya’nın ilk kadın Başbakanı Faşizm yanlısı Giorgia Meloni ve merkez sağ koalisyon ortakları 22 Ekim’de yemin ettikten sonra iktidardaki ilk 100 gününü tamamladı.

Devamını Oku 03.02.2023

Zelenski İtalya’yı ikiye böldü

Son yazımda Vakıfbank voleybol takımının Afro -İtalyan oyuncusu Paola Egonu’nun Sanremo Şarkı Festivali’inde bir geceliğine sunuculuk yapacağını duyurmuştum. Bu arada pasör çaprazı smaçörün alacağı ücre tte belli oldu. 25 bin Euro.

Devamını Oku 29.01.2023

<!—->

{$ item.Title $}

{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ photo.Metadata.Title $}

<!–

–>

{$ photo.Metadata.Title $}

<!—->

0%Ana Sayfaya Yönleniyorsunuz…

Demirören Tv Holding A.Ş. – CNN ™ CNN Inc. A WarnerMedia Company.
All Rights Reserved.

LG

MD

SM

XS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu