YAZARLAR

İzmir’in en özel adamı

Erdi Arslan’ı tanır mısınız, adını duydunuz mu? Duymayanlar için bu yazı bir fırsattır. Çünkü, böyle özel birini mutlaka tanımaları lazım.

***

Erdi, bizim gururumuzdur. Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı’na İzmir’den seçilen tek oyuncudur. 6 yıldır milli takımın kalesini koruyan isimdir. 2 Avrupa ve 1 Dünya Şampiyonluğu yaşamış, şampiyon kadrolarda kaleci olarak görev yapmıştır. Ampute ve milli olan Barış Telli’nin hayatını konu alan “Hayatla Barış” filminde rol almıştır. 12 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi Ampute Takımı’nın kaleciliğini üstlenmektedir.

***

Milyonlarca euro’nun harcandığı futbolumuzda ne kulüplerimiz, ne de milli takımımız bir gram ileri gidemezken; sessiz sedasız, euro’suz, gayet mütevazı şartlarda çalışan Ampute Milli Futbol Takımımız dünyayı kasıp kavuruyor. 2003 yılında kurulan ekibimiz, 2017, 2021 ve 2024 yıllarında Avrupa Şampiyonu oldu. 2022 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da şampiyonluğa ulaştı.

***

Ekibimizin başarıları bunlarla sınırlı değil. 2007’de Antalya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda üçüncülüğü elde etti. 2010, 2012, 2014 yıllarında yine dünya üçüncülüğü, 2018 yılında ise dünya ikinciliği kürsüsüne çıktı. 2017’de İstanbul’daki Avrupa Şampiyonası’nda, finale kadar hiç gol yemeyen İngiltere’yi 2-0 yenerek Avrupa Kupası’nı kaldırdı.

***

İşte böyle muhteşem bir takımdan ve olağanüstü başarılardan söz ediyoruz. Ve, bu parlak ekibin kalecisi, İzmirli oyuncu Erdi Arslan.. Kendisiyle önceki gün tekrar görüşme fırsatım oldu. Milli takımdaki yeni hedefleri 2026 yılında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda bir kez daha zirveye çıkmak ve üst üste iki kez kupayı Türkiye’ye armağan etmek.. Evet, Erdi ve arkadaşlarının milyonlarca euroları, çılgın transfer ücretleri, astronomik maaşları filan yok ama, kocaman yürekleri var, harika başarıları var, ülkemize çok değerli katkıları var. Onlar gerçekten özel, gerçekten onur duyduğumuz sporculardır. Kendileriyle ne kadar övünsek azdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu