YAZARLAR

‘Frozen3’ Karlar Ülkesi’nin devamı geliyor

Danimarkalı masalcı Hans Christian Andersen’in 1844’te yazdığı ‘The Snow Queen’. ‘Kar Kraliçesi’nin çocuk masalından esinlenerek beyaz perdeye aktarılan ‘Frozen’ in müzikal animasyon filmi gişe ve hasılat rekorları kırınca ikincisi çekilmiş, 1 milyon 465 bin dolarlık gişe hasılatı Disney’in iştahını kabartmıştı.

Disney’in CEO’ Bob İger ‘Frozen’in yaratıcısı Jennifer Lee ve ekibiyle anlaşmaya varıldığını belirttikten sonra daha da ileriye giderek ‘Frozen 3’ yolda ama ‘Frozen 4’ te neden olmasın!’ açıklaması yaparak kafaları karıştırdı.
Animasyon film tarihinin en çok izlenenlerinden ‘Frozen’ ve ‘Frozen 2’ filmleri toplamda 3 milyar dolar hasılat yaparken Oscar ödüllerine doymamıştı.

Türkçe çeviri adıyla ‘Karlar Ülkesi’nin üçüncüsü için çeşitli tarihler verildi. İlki 27 Kasım 2013’te vizyona giren ‘Frozen’in devamının 27 Kasım 2027’de gösterime girmesi bekleniyor.

Walt Disney Animasyon Stüdyoları’nda çekilecek ‘Karlar Ülkesi 3’ün senaryosu üzerinde çalışıldığı CEO Bob İger tarafından açıklanırken bu bölümde nelerin yaşanacağı elbette merak ediliyor.

Frozen3 Karlar Ülkesinin devamı geliyor

Karlar kraliçesi Elsa’nın kız kardeşi Anna, cesur dağ adamı Kristoff ve onun işlerini yerine getiren ren geyiği Sven’in iş birliği yaparak kar kraliçesi Elsa’yı bulmak ve buz büyüsünü yok etme amacıyla çıktıkları yolculuk anlatılmaktaydı. ‘Kar Ülkesi 3’te Anna ve Kristoff’un ilişkilerinin ilerlemesi dışında Arendelle diyarında Elsa’nın büyülerinin geri gelip ne denli güçlü olabileceğinin sorgulanması bekleniyor.

‘En İyi Animasyon Filmi’ dışında ‘Let It Go’ şarkısıyla ‘En İyi Özgün Şarkı’ dalında Oscar ödülüne layık görülen ‘Frozen’ başka ödüllere de sayısız imza atmıştı.

‘Frozen’ için 2013’te Roma’da senarist Jennifer Lee ve yönetmen Chris Buck ile söyleşi yapmıştım. İkisi de çok heyecanlıydılar. Sanki gelecekte elde edecekleri başarıdan habersizdiler. Sonra bir anda şöhreti fazlasıyla yakaladılar.

Henüz ‘Karlar Ülkesi 3’ ün yolda olduğu açıklanırken Disney CEO’su Bob Iger’in şaşırtıcı ‘Karlar Ülkesi 4’ niye çekilmesin’ sözleri Hollywood’ta merak uyandırdı doğrusu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu