GÜN ORTASI

Enkazdan futbol sohbeti eşliğinde çıkarıldı: “Sen çık, ben Galatasaraylı olurum”

Hipotermi tehlikesine karşı özel örtülere sarılan Berat, ambulansa götürüldüğü sırada teyzesi Döndü Öztürk’ü görünce sağlık ekiplerinden durmalarını istedi ve muhabbet kuşunu, yanına çağırdığı teyzesine verdi.

Teyze Öztürk, yeğeninden aldığı kuşu önce bağrına bastı, sonra da çevreden bulduğu ekmekten yedirdi, şişe kapağından su içirdi. Zaman zaman sevinç gözyaşları döken teyze, “Allah’a şükürler olsun.” dedi.

13 yaşındaki Berat Sarı, hastaneye kaldırıldı.

Arama kurtarma çalışmalarına Azerbeycan ve Dubai’den gelen ekipler de destek verdi.

Berat Sarı’nın annesi Ayşe Sarı da 56. saatte kurtarıldı.

SAATLER SONRA KURTARILDILAR

Hatay’da görev yapan Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi, 600 Evler mevkisindeki bir binada enkaz altında kalan 88 yaşındaki Kalkap Değirmenci’yi 62 saat sonra kurtardı. Değirmenci, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 84 yaşındaki Fatma Sultan Çetinkaya, depremden 61 saat sonra Elazığ Belediyesi itfaiye ekiplerince enkazdan yaralı çıkarıldı. Çetinkaya, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman il merkezindeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki bir binada çalışma yapan ekipler, 7 aylık Ömer ile 9 yaşındaki Muhammed Acar’ı kurtardı. Depremden 58 saat sonra çıkarılan kardeşler, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu