TÜRKİYE

Deprem bölgelerine elektrik, doğal gaz ne zaman verilecek? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman elektrik, doğal gaz son durum!

Deprem bölgelerine elektrik, doğal gaz ne zaman verilecek? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman elektrik, doğal gaz son durum! – Son Dakika Flaş Haberler

Deprem bölgelerine elektrik, doğal gaz ne zaman verilecek? Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman elektrik, doğal gaz son durum!

Elektrik ve doğal gaz kesintileri ile ilgili son dakika açıklamalar gündemde yer alıyor. Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen depremle birlikte Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Hatay gibi deprem bölgelerinde, BOTAŞ tarafından tedbir amaçlı doğal gaz akışı durduruldu. Trafolarda da görülen patlamalar nedeniyle elektrikler bu illerde tamamen kesildi. İşte, o açıklamanın ayrıntıları.

Afet bölgesinde enerji akışı için çalışmalar sürerken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, kontrollü olarak elektrik ve doğalgaz akışının sağlanacağını söyledi. Oktay, bölgede elektriğin rahat verebilecek halde olduğunu söyleyerek, “Yarın akşam itibarıyla hatları tamamlamayı planlıyoruz. BOTAŞ çalışmaları bitirdikten sonra doğalgaz verilecek alanlar kontrol edilerek perşembe günü tüm afet bölgesinde doğalgazı veriyor olacağız.” dedi.

DEPREM BÖLGELERİNDE DOĞAL GAZ VE ELEKTRİK NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Genel Merkezi’nde deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Oktay, şu açıklamalarda bulundu;

3 trafonun bakımı tamamlandı. Artık elektriği rahat verebilecek haldeyiz. Enkaz ve yıkım olan yerlerde vermeme konusunda hassasiyet gösterilmekte. Haberleşmede, baz istasyonları kullanılması olayı hem de 3 trafodan kaynaklı bölgelerde jenaratör gerekiyordu. 1500 civarında sahaya ulaşmış durumda.

Haberleşme sorununu tamamen çözmüş olacağız yarın itibarıyla. BOTAŞ çalışmaları bitirdikten sonra doğalgaz verilecek alanlar kontrol edilerek, perşembe günü tüm afet bölgesinde doğalgazı veriyor olacağız. 651 tanker yollardaydı, 200’ü ulaşmış durumda. İlave 650 seyyar tanker de bölgeye ulaştı, ulaşıyor. Akaryakıt sorunu da yaşamıyor olacağız. 10 ilimizde 4 ilimizde rahatlamış durumdayız. Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana’da rahatlamış durumdayız” dedi.

Afet enerji grubundan yapılan açıklamada Hatay-Hassa ve Kırıkhan bölgelerine doğalgaz verilemediği belirtilerek, “BOTAŞ ham petrol akışı tedbiren durdurulmuştur. Gaziantep Nurdağı ve Islahiye ilçelerinin doğal gaz girişi istasyonlarından tedbir amaçlı gaz akışı kesilmiştir. 27 merkeze elektrik verilememektedir.

Osmaniye Bahçe-Düziçi, Kahramanmaraş şehir merkezi, Malatya; Akçadağ, Doğanşehir, Doğanyol bölgelerine elektrik verilememektedir. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye ve Adıyaman’da mobil haberleşmede saha ve enerji kesintileri meydana gelmiştir. Deprem bölgelerine mobil baz istasyonları ve jeneratörler ile ekipler sevk edilmiştir. Bölgede haberleşme hizmetlerinde acil ihtiyaçları olabilecek vatandaşlarımız için fatura/borç vb. nedenlerle kapanmış hatların görüşmeye açılması amacıyla operatörlerce çalışmalar başlatılmıştır. 80 uydu vsat iletişim terminali bölgeye sevk edildi” denilmişti.

Enkazdan çıkarılanların isimleri 8 Şubat 2023... Bugün deprem bölgesinde kaç kişi sağ olarak çıkarıldı? Enkazdan çıkarılanların isimleri 8 Şubat 2023... Bugün deprem bölgesinde kaç kişi sağ olarak çıkarıldı?

Enkazdan çıkarılanların isimleri 8 Şubat 2023… Bugün deprem bölgesinde kaç kişi sağ olarak çıkarıldı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu