TEKNOLOJİ

YouTube’da ortak canlı yayın devri başlıyor

YouTube canlı yayınları artık tek kişiyle sınırlı olmayacak ve dileyen kullanıcılar, yayınlarına konuk alabilecek.

YouTube'da ortak canlı yayın devri başlıyor

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından YouTube, canlı yayın özelliğinde bazı değişikliklere gidecek.

YouTube’un geçen yıl duyurusunu yaptığı canlı yayınlara konuk alma özelliği yavaş yavaş kullanıcılara sunulmaya başlıyor.

Bu özellikle birlikte, YouTube canlı yayınları artık tek kişiyle sınırlı olmayacak ve dileyen kullanıcılar, yayınlarına konuk alabilecek.

İlk olarak Android ve iOS’a geliyor

50’den fazla abonesi olan herkes, bir konuğu iOS ve Android mobil cihazlarından canlı yayın yapmaya davet edebilecek. Yeni özellik, şu anda birçok ülkede kullanıma sunulmuş durumda.

Ortak yayınları YouTube’un masaüstü sürümü üzerinden de planlayabilirsiniz ancak canlı yayın sırasında hem toplantı sahibi hem de konuğun mobil cihaz kullanması gerekiyor.

YouTube ortak canlı yayın özelliği nasıl kullanılır

YouTube uygulamasını açın, “+” simgesi ile gösterilen “Oluştur”a dokunun ve “Ortak Canlı Yayın” seçeneğini seçin.

Yayın ayrıntılarını girdikten sonra, “Bir ortak yayıncı davet et”i seçin ve ortak yayıncıya bir davet bağlantısı gönderin. Ardından, siz “Canlı Yayına Geç” düğmesine dokunana kadar, konuk beklemeye alınır.

Konuklar için minimum takipçi sayısı sınırı olmasa da  topluluk kurallarını ihlal eden konuklardan yayını başlatan kanal sorumlu tutuluyor.

Canlı yayın sahipleri videodan önce, videonun ortasında ve videodan sonra gösterilebilen reklamlardan gelir elde edebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu