SON DAKİKA

YKS sınavında bulunması gereken belgeler… YKS sınavına yanında hangi belgeler bulunacak?

YKS sınavında bulunması gereken belgeler… YKS sınavına yanında hangi belgeler bulunacak
expand

KAYNAKCnnturk.com

YKS sınavına bu yıl ilk defa katılacak adaylar YKS gerekli belgeleri sorguluyor. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Türkiye genelinde binlerce öğrenciyi üniversite hayallerine bir adım daha yaklaştıracak. Üç oturumda tamamlanacak olan sınav, 81 ildeki 245 sınav merkezi ile KKTC Lefkoşa ve Hırvatistan Zagreb’de yapılacak. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 3 milyon 120 bin 878, Alan Yeterlilik Testleri’ne (AYT) 2 milyon 19 bin 709 ve aynı gün gerçekleşecek son oturum Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise 233 bin 389 aday katılacak.

YKS SINAVINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerken yanınızda bulundurmanız gerekenler şunlardır:

Sınav Giriş Belgesi: Sınavdan önce ÖSYM’nin internet sitesinden almanız gereken bu belge, sınav salonuna girişte gösterilmesi zorunludur.

Resmi Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerli pasaport gibi resmi bir kimlik belgesi olmalıdır. Kimlikte güncel bir fotoğraf bulunmalı ve belgenin süresi dolmamış olmalıdır.

Şeffaf Su Şişesi: İhtiyaç duyulduğunda içmek üzere, etiketsiz ve şeffaf bir su şişesi yanınızda olabilir.

YKS sınavında bulunması gereken belgeler… YKS sınavına yanında hangi belgeler bulunacakNÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU HİZMET VERECEK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların ihtiyaç duyacakları belgeleri karşılamak amacıyla sınav merkezi olan il ve ilçe nüfus müdürlüklerimiz 8 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00, 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Sınava girecek adayların vakit kaybı yaşamamaları için başvurudan önce sınava giriş belgesini ibraz ederek müracaat etmesi gerekmektedir” denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu