SON DAKİKA

Yargıtay’da devir-teslim töreni

KAYNAKCNN TÜRK

“Terör, hukuk devletini, adaleti hedef alıyor. Bu nedenle Türk hukukçularına düşen görev, dünyadaki diğer hukukçulara düşen görevden katbekat fazladır.” Bekir Şahin’den boşalan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı koltuğuna oturan Muhsin Şentürk devir-teslim töreninde verdi bu mesajları.

Şentürk, en fazla oy alan ilk 5 aday arasından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçilmişti.

Mazbatasını Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’den alan Şentürk, mazbata takdimi sonrası cübbesini giydikten sonra Yargıtay üyelerine seslendi. Konuşmasında hukukun üstünlüğü vurgusunda bulundu. Adaleti tesis ederken hukukçuların soğukkanlı olması gerektiği vurgusunu yaptı. “Biz karar verirken elbette sokağın sıcaklığıyla değil, soğukkanlılıkla yerine getirmemiz gerekir. Aksi takdirde adalet yolunda adaletsizlik yapmış oluruz. Bu sebeple adalet dağıtanların sorumluluğu büyüktür, vebali ağırdır.”

Yargıtayda devir-teslim töreni

Ardından FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası yargılamaların “soğukkanlılığın” önemli bir örneği olduğunun altını çizdi. “15 Temmuz’dan sonra gece yarısı tutuklamalar başladı, arkasından devam eden yargılamalar neticesinde bugün itibarıyla iyi bir noktaya geldik” dedi.

Görev süresi sona eren Bekir Şahin ise görevi devraldığında 283 bin olan dosya sayısının 55 bin 547’ye gerilediğini söyledi. Törene; Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay Onursal Başkanı Mehmet Akarca, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Yargıtay üyeleri ve personeli de katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu