SON DAKİKA

VİDEO HABER | Esnek çalışma modelleri masada! Çalışma saatleri kısalır mı?

KAYNAKCNN TÜRK

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma, platform çalışması ve dahası yeni nesil esnek çalışma modelleri Türkiye’nin de gündeminde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024-26 yılı orta vadeli programının tanıtımında mesaj vermişti. Konu geçtiğimiz günlerde yapılan ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu’nda da gündeme geldi. Özellikle pandemi sonrasında küresel çapta artan bu iş modellerine dair mevcutta nasıl bir görüş var.

–           DÜNYASININ İHTİYAÇLARI NELER ELE ALINDI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, çalışma biçimlerinde ortaya çıkan ihtiyaçların tespitine yönelik teknik çalışma yapılması dile getirildi.

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği ihtiyaçlarının iş dünyası gerekleri ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek belirlenmesinin önemine dikkat çekildi.

–          Bu düzenlemelerle birlikte çalışma hayatında özellikle çalışma saatlerinde nasıl bir değişiklik olması bekleniyor?

‘Mevcutta Türkiye’de yasal çalışma süresi haftada 45 saat ancak planlanan düzenlemelerle bunun 35 ya da 40 saat olarak uygulanması mümkün olabilir mi?’ gündeme getirilen başlıklar arasında ama henüz verilmiş kesin bir karar ve resmi bir açıklama yok.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu