SON DAKİKA

Video Haber | ABD-İngiltere arasında ”İsrail” çatlağı!

KAYNAKCNN TÜRK

İSRAİL’E SİLAH SATIŞINA KISMİ ENGELLEME KRİZ YARATTI

İngiltere Pazartesi günü, Gazze’de uluslararası hukuka aykırı olacak herhangi bir eylemde yer almaması için İsrail’e sağlanan 350 silahtan 30’unun askıya alındığını İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, ”Bugün, ihracat kontrolleri yasası uyarınca İsrail’e toplam 350 silahtan yaklaşık 30’unun askıya alındığını duyuruyoruz.” ifadeleriyle belirtmişti.

Video Haber | ABD-İngiltere arasında İsrail çatlağı

7 Ekim’den bu yana İsrail’e koşulsuz destek vereceğini belirten Amerika Birleşik Devletleri ise İngiltere’nin bu kararına üstü örtülü bir tepki gösterdi. Hatta ABD’li üst düzey bir yetkilinin The Times’a aktardığına göre, ABD, İngiltere’yi ateşkese aracılık etme girişimlerine zarar verdiği konusunda uyardı.

İNGİLTERE, BAZI SİLAHLARI İSRAİL’E SATMAYACAK

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller da konuya ilişkin açıklama yaptı;

Video Haber | ABD-İngiltere arasında İsrail çatlağı

”İngiltere bu sonuca vardı, evet. Bizim devam eden incelemelerimiz var. Bu incelemelerin ne sonuç vereceğine dair önyargıda bulunmak istemiyorum, ancak bir takım olası uluslararası insani hukuk ihlallerini inceliyoruz. Gerçekleri incelememize ve uluslararası hukukun yanı sıra kendi yasalarımıza ilişkin kendi yargılarımıza dayanarak kendi değerlendirmelerimizi yapacağız.”

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, söz konusu silahların askıya alınmasının, tamamen bir silah ambargosu olmadığını vurgulamıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu