HABERLER

Twitter çöktü mü? Twitter ve TikTok’a erişim sınırlaması

Yaşanan depremlerden sonra Twitter ve TikTok gibi sosyal medya sitelerinde bant daraltma uygulaması başladığı belirtildi. Bant daraltma nedeniyle kullanıcıların sosyal medya sitelerine girişinin büyük ölçüde yavaşlatıldığı ya da tamamen durdurulduğu dile getiriliyor.

Twitter çöktü mü? Twitter ve TikTok’a erişim sınırlaması

Türkiye’de merkez üssü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra, sosyal medyada da bant daraltma uygulaması yapıldığı öğrenildi. TikTok ve Twitter’da akışların yenilenemediği görülüyor.

6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de yaşanan ve Türkiye’nin 10 kentinde büyük bir yıkıma neden olan depremden sonra arama kurtarma çalışmaları devam ederken sosyal medya platformlarından TikTok ve Twitter’ın akışlarında yaşanan yavaşlama kullanıcıların tepkisiyle karşılandı.

Sosyal medya platformlarında yaşanan bu sınırlama üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından açıklama yaptı ve VPN kullanımını önerdi:


“Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.”

BANT DARALTMAYA BARO TEPKİ GÖSTERDİ: “İLETİŞİM HAKKI ENGELLENEMEZ”

Ankara Barosu, sosyal medyanın kullanılmasına sınırlama getiren ‘bant daraltma’ uygulamasına tepki gösterdi. Baro’dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kamuoyunda basın yasağı getirileceği, sosyal medyanın yavaşlatılacağına dair bilgiler dolaşmaktadır. Dayanışmanın ve yardımlaşmanın en örgütlü biçimi sosyal medya üzerinden yapılmaktadır. Afet bölgesinde yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca insan sosyal medya hesapları üzerinden haberleşerek hayatta kalmaya çalışıyor… Temel insan haklarının başında yer alan iletişim hakkı engellenemez! Yayın yasağı getirilemez!”

Deprem profesöründen ürperten hesaplama: 200 bin kişi göçük altındaİlginizi ÇekebilirDeprem profesöründen ürperten hesaplama: 200 bin kişi göçük altındaBilim insanları Türkiye'de yaşanan depremin neden bu kadar çok zarar verdiğini açıkladıİlginizi ÇekebilirBilim insanları Türkiye’de yaşanan depremin neden bu kadar çok zarar verdiğini açıkladıDeprem bölgesine özel hava durumu hizmeti başladıİlginizi ÇekebilirDeprem bölgesine özel hava durumu hizmeti başladıKahramanmaraş depremindeki büyük yıkım drone ile görüntülendiİlginizi ÇekebilirKahramanmaraş depremindeki büyük yıkım drone ile görüntülendi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu