SON DAKİKA

TÜİK, Nisan ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı

TÜİK, Nisan ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı
expand

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi, Nisan ayında bir önceki aya göre %0,3 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi ise yıllık bazda %71,9 oranında arttı.

SANAYİ VE İNŞAAT ENDEKSLERİ

Sanayi Sektörü, takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi, Nisan ayında yıllık bazda %62,4 artış gösterdi. Ancak, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi aylık bazda %0,2 azaldı.

İnşaat Sektörü, takvim etkisinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yıllık bazda %78,4 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise Mart ayına göre %9 geriledi.

TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

Takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, geçen yılın aynı ayına göre %72,7 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi ise bir önceki aya göre %0,7 yükseldi.

Hizmet Sektörü, takvim etkisinden arındırılmış hizmet ciro endeksi, yıllık bazda %88,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi ise bir önceki aya göre %4 artış kaydetti.

Bu veriler, çeşitli sektörlerin performansını ve ekonomik aktivitelerdeki değişimleri göstermektedir. Sanayi ve inşaat sektörlerindeki ciro endekslerinde aylık bazda düşüşler gözlemlenirken, yıllık bazda önemli artışlar kaydedilmiştir. Ticaret ve hizmet sektörlerinde ise hem yıllık hem de aylık bazda artışlar dikkat çekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu