YAZARLAR

Trabzonsporlular Gökhan ile Mendy’e dua etsin!

Her şey Gökhan’ın ikinci sarıdan atılmasıyla; Trabzonspor’un leyine çalışmaya başladı. O dakikaya dek uyurgezerdi bordo-mavililer. Mendy hariç sahada ne yaptığını ne oynadığını bilen oyuncu yoktu.

Bırakın beraberliği, Kayserispor, Trabzonspor’a fark atamadıysa; Trabzonsporlular bir yandan Mendy’i kuşsütü, üzüm kurusuyla beslesin, diğer yandan yatsın kalksın Gökhan’a dua etsin!

Hakkını teslim edelim Nwakaeme, kilidi açan, beraberlik golünün pasını veren, haritayı çizen mühendis idi.

Maçın bitimine beş dakika kala Umut Bozok’un vurduğu, daha doğrusu Onurcan’ın kurtardığı top beraberliğin golü olsaydı, Trabzonspor’un üç puanı almaması işten bile değildi. Hatta atılan beraberlik golünden sonra birkaç dakika daha olsaydı…

Daha önce yazmıştık, bir kez daha yineleyelim; Trabzonspor’un iyi bir golcüsü ile orta sahada oyunu yönlendirecek, kanatları hareketlendirecek oyuncusu olmadığı müddet rakip kim olursa olsun zorlanır. Ve de zamana ihtiyacı var. Erteleme maçı olduğundan ikisi yoktu mesela. E Vişça da olmayınca…

Aslında maçın hemen başında Uğurcan Çakır, penaltının gol olmasına müsaade etmemesi, devamında takım arkadaşlarının zincirleme hatalarından kaynaklı yenilen goller bile Şenol Güneş’in öğrencilerini kendine getirmeye yetmedi. Yeri gelmişken kaptan daha ne yapsın!

Sarı-kırmızılı takım oyuncularının Trabzonspor defansının arkasına, aralara attıkları uzun toplarla çok etkili oldular. Çıkarken kaptıkları toplar da cabası. Emin olun Mendy olmasaydı duman olmuştu Trabzonspor!

Düşünün koca ilk yarı Bardhi’nin ayağından üst direkten dönen bir topları var, hepsi o kadar. Hakikaten Bardhi’yi anlamak güç, oynuyor mu, oynamıyor mu, koşuyor mu, duruyor mu belli değil? Draguş da başka bir bilmece, çöz çözebilirsen! Yetenekleri olan bir oyuncu tamam da, nerede nasıl oynaması gerektiğini bilmiyor, taraftarın sitemi yeteneklerini sergileyememesine, basit oynamayı, yardımlaşmayı denese.

Tüm bunlara rağmen, eksikleri olmasına rağmen Trabzonsporlu oyuncuların bu kadar kötü, dengesiz oynamaya, rakibe akıl almaz pozisyonlar vermeye hakkı yok. Açık konuşmak gerekirse; ne oynadığını bilen, üç puanı hak eden taraf Kayseri temsilcisiydi.

Trabzonsporlular Mendy ile Gökhan’a dua etsinler, Kayserisporlular da oyundan atılan Gökhan’a ‘birader sen yaptın!’ desinler!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu