SON DAKİKA

Toroslar’da taş ocağı tepkisi

Toroslar’da taş ocağı tepkisi
expand

MERSİN, (DHA)-MERSİN’in Toroslar ilçesinin Hamzabeyli Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan taş ocağını protesto edildi.

5-11 Haziran Çevre Haftası kapsamında; Toroslar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Çevre Mühendisleri Odası, Mersin Barosu ve TEMA Vakfı işbirliğiyle; Hamzabeyli Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan taş ocağını protesto etmek için bir araya gelinen etkinliğe, mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Katılımcıların evlerinden getirdiği yiyecek ve içeceklerle gerçekleşen yeryüzü sofrasında dayanışma gösterdi. Köylüler de sıkma börek yaparak, ikramda bulundu. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın eşi Feride Yıldız ve kızı Ilgın ile birlikte katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan mahalle muhtarı Sencer Erdoğan, destek verenlere teşekkür etti.

‘KORUMAK İÇİN DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ’

Daha sonra konuşan Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can ise, kurulmak istenen taş ocağı yatırımının ÇED sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “Dağımızı, toprağımızı, korumak için dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Gelecek nesillere temiz, yaşanabilir, sağlıklı bir çevre bırakmak için herkesi göreve davet ediyoruz. Kamuoyunun oluşması, bu sorunların ortadan kalkması için bu oldukça önemli. Hamzabeyli sakinlerinin ve çevre köylerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim” diye konuştu.

‘DÜNYA GIDA KRİZİNE DOĞRU GİDİYOR’

Dünyanın hızla bir gıda krizine doğru gittiğini işaret eden Başkan Abdurrahman Yıldız; “Açlığa doğru sürükleniyoruz. İklim krizine de doğru gidiyoruz. Dünyada mevsimler yer değiştiriyor. Olumsuz hava koşulları her an bizim yaşamımızın bir tarafında var. Bu artık önlenmesi gereken bir şey durumuna geldi. Her birimizin kendi yaşamını tekrardan gözden geçirmesi gerekir diye düşünüyorum. Çok yoğun bir tüketim toplumu olmaktan çıkıp, her birimiz bir metrekare bile yerimiz varsa bir metrekare bile yerde üretmek için çaba sarf etmeliyiz. Bunu sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak için değil, doğanın yeniden dengeye oturmasını sağlamak için yapmak durumundayız”dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu