KÜLTÜR-SANAT

Toksik Ne Demek? Toksik İlişki Neye Denir, Ne Anlama Gelir?

Toksik Ne Demek? Toksik İlişki Neye Denir, Ne Anlama Gelir?

Toksik sözcüğü zehirli ve zararlı olan şeklinde karşımıza çıkar. Buradan anlaşılacağı üzere nitelediği kelimeye zararlı ve zehirli gibi anlamlar katmaktadır. 

Toksik Ne Demek? 

Toksik kelimesi orijinal olarak ”toxic” şeklinde yazılmaktadır. İngilizceden dilimize geçtiği zaman toksik olarak görülmektedir. Anlamı ise zararlı, zehirli ve uzak durulması gereken şeklindedir.

 Toksik için canlıların DNA’sına zarar veren bir bakteri demekte mümkündür. Son derece tehlikeli kimyasal atıklarda toksik olarak adlandırılır. Daha çok maddeleri niteleyen bir yapıda olduğunu söylemek doğru olur. 

Toksik İlişki Neye Denir, Ne Anlama Gelir?

Toksik sözcüğü ilişki içinde geçerlidir. Yani toksik ilişki tabiri sıkça karşımıza çıkar. Burada önemli olan ise ilişkinin neden toksik olarak adlandırıldığıdır. Sonuçta böyle bir ibare durduk yere kullanılmaz. 

İlişkinin boyutu zarar vereceksin noktada olduğu zaman toksik ile nitelenir. Buna göre toksik ilişki denildiği zaman zarar veren ve aynı zamanda yıkıcı etkisi çok olan durum görülür. Bu durumda ilişkide yer alan kişilerin olumsuz sonuçlara maruz kalmaları mümkündür. Çünkü böyle bir ilişkinin zarar verici boyutu oldukça dikkat çekici olacaktır. 

Toksik İnsan Nedir?

Toksik sözcüğünün zararlı olduğundan bahsetmiştik. Bu sözcük toksik insan olarak da sıkça kullanılır. Tabi burada mecazi bir anlam karşımıza çıkar. Böylelikle toksik insan tabiri zarar veren ve aynı zamanda karşısındakinin motivasyonunu düşürenler şeklinde yorum bulur. Doğal olarak toksik insanlar pek sevilmezler. 

Toksik Madde Neye Denir?

 Toksik madde zararlı içeriğe sahiptir. Bundan dolayı toksik maddelerden uzak durmak gerekir. Özellikle kimyasal atıkların bu konuda örnek teşkil ettiğini söyleyebiliriz. Bunun yanında bazı yerlerde toksik madde içerir şeklinde ibare görmek mümkündür. Bunun için dikkatli hareket etmekte fayda olduğunu anlamak önem arz eder. 

 Özellikle hidrojen peroksit ve etilen glikol toksik maddelere örnek olarak sunulmaktadır. Bu maddeleri gördüğünüz zaman uzak durmanız sağlık için önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu