TÜRKİYE

TBMM’de “kayyım” tartışması

KAYNAKCNN TÜRK

Bir gece önce kürsü işgali ile tartışmaların yaşandığı Meclis Genel Kurulu’nda tansiyon yine yüksekti. AK Parti ve Dem Partililer arasında Hakkari Belediyesi’ne kayyım tartışmaları sürdü. Dem Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Hakkarililer iradesine sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam edeceğiz. Büyük bir kumpasla, harekatla, operasyonla karşı karşıyayız” dedi.

TBMMde kayyım tartışması

GÜL:SIRTINIZI MİLLETE Mİ KANDİL’E Mİ YASLIYORSUNUZ?

AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ise “Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla oy kullanan herkesin iradesi kutsaldır. Kürt kardeşimin, Diyarbakırlı kardeşimin evinin önüne çukur kazan PKK sorunu vardır. Bugün Şırnak’ta, Van’da, Diyarbakır’daki Kürt kardeşim şunu merak ediyor; sırtını sen Kandil’e mi dayadın, Ulu Cami’de camiden çıkan Ali amcaya mı dayadın bunun kararını ver. Sırtını millete mi dayadınız, Kandil’e mi dayadınız? Bu konuda özeleştiri yapın. Öncelikle kendi vesayetinden, kendi kayyımından, Kandil vesayetinden ve kayyımından kurtulamayanlar, burada milli iradeden bahsedemez” diye yanıt verdi.

TBMMde kayyım tartışması

Karşılıklı yanıtlarla genel kurulda tansiyon bir anda yükseldi. Koçyiğit, “Sırtımızı Hakkarililere dayıyoruz” ifadelerini kullandı.

TBMMde kayyım tartışması

Gül, “Bu beyanların kime dayandıklarını ve siyaseti nasıl yaptıklarını, teröre karşı tutumlarını, şiddete karşı bütün tutumlarını milletimiz çok iyi biliyor. Kimi seçmişse bizim yaklaşımımız milli irade hepimizin üzerindedir. Şiddetin karşısında demokrasinin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TBMMde kayyım tartışması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu