TÜRKİYE

SON DAKİKA… Narin Güran cinayeti son durum ne? 12 kişi tutuklandı! Kim yardım etti? Kim sustu?

* Baba Arif Güran: Olay günü Batman’daydı. Cesedin bulunmasından sonra o da gözaltına alındı, serbest kaldı. Kızı Narin’i Nevzat Bahtiyar’ın öldürdüğünü düşünüyor ve onu suçluyor.

* Hala Azize Kaya: Narin’in cesedi bulunmadan birkaç gün önce “Aile Meclisi” toplandığını ve bu sürecin konuşulduğunu ifadesinde anlattı.

* Amca Ömer Faruk Güran: Narin’in amcası. Aylık gelirinin 400 bin lira civarında olduğunu söyledi. Diyarbakır’da galericilik yapıyor. Narin’in kaybolduğunu duyunca köye gelmiş. O da çıkan yangınlar ve elektrik kesintilerinden dolayı sorgulandı. Adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

* Amca Kurtuluş Güran: Narin’in arama çalışmalarına katıldı. Adli kontrol tedbiriyle serbest.

* Kuzen İsa Kaya: Sahte ihbarlarla jandarmayı yanıltmaya çalışmak suçlamasıyla gözaltına alındı, serbest.

* Kuzen Şeyma Kaya: İsa ile aynı suçlamadan gözaltına alındı, o da serbest.

* Büyük amca Hüseyin Güran: Arif Güran ve Salim Güran’ın amcası. İfadelerde “Büyük Amca” diye geçen kişi. Ailede en çok sözü geçenlerden biri. Birsen ve Melike Güran’ın babası. Gözaltına alınmadı, hakkında doğrudan bir suçlama henüz yok.

* Büyük amca Ali Rıza Güran: Arif ve Salim Güran’ın amcası. O da “Büyük Amca” denilenlerden biri. Azize Kaya’nın ifadesine göre “Aile Meclisi” onun çağrısıyla toplanmıştı. Hakkında henüz bir suçlama yok.

* Yenge Melek Güran: Salim Güran’ın eşi. İfadesinde arabadan çıkan DNA için “Narin kaybolduğu gün araç eşimdeydi. Narin arabayı süremeyeceğinden eşimden şüphelendim” diyerek dikkat çekti. Serbest bırakıldı.

* Kuzen Uğurcan Güran: Düğün hazırlıkları yapılan kişi. Serbest.

* Kuzen Melike Güran: Birsen’in küçük kardeşi, 15 yaşında. O da ablası gibi Narin’i ne zaman gördüğü konusunda yalan söyledi.

* Amca Barış Güran: Salim Güran’ın ona “Siz karışmayın ben hallederim” dediği iddiasını reddetti. Serbest.

* Amca Memduh Güran: İfadesinden sonra serbest bırakıldı.

* Amca Halil İbrahim Güran: İfadesinden sonra serbest kaldı.

* Kuzen Osman Güran: O da arama çalışmalarında yer aldı, gözaltına alındıktan sonra ifade verip serbest kaldı.

* Teyze Yasemin Gül: Cenazenin bulunduğu gün, “Siz sustuğunuz için böyle oldu” diyerek Narin’in yengesi ve kuzenlerine saldırdı.

* Amca Erhan Güran: Narin’in gözaltına alınmayan tek amcası. Basına verdiği demeçte, “Katil kardeşim de olsa cezasını çeksin” dedi.

* Ağabey Baran Güran: Narin’in en büyük ağabeyi. Hiç gözaltına alınmadı, hakkında bir suçlama da yok. Nevzat Bahtiyar’dan şüphelendiğini söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu