TÜRKİYE

SON DAKİKA! İddianame kabul edildi: ‘Yenidoğan’ çetesi 18 Kasım’da mahkemede | EN SON HABER…

Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden “Yenidoğan Çetesi” hakkında hazırlanan iddianamede örgüt üyelerinin kan donduran yüzlerce konuşması da delil olarak dosyaya girmişti.

İddianamede, 11 hastanenin hasta takibini yapan tutuklu şüphelilerden hemşire Hasan Basri Gök ile hemşire Hakan Doğukan Taşçı arasında geçen bir konuşma örgütün pervasızlığını gözler önüne sermişti.

Çetenin 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunulmuştu. Yenidoğan çetesi sanıkları 18 Kasım’da hakim karşısına çıkacak.

SON DAKİKA İddianame kabul edildi: Yenidoğan çetesi 18 Kasımda mahkemede | EN SON HABER...

Yenidoğan Çetesi soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, gözaltı ve tutuklama kararları gelmeye başladığında, çete üyeleri tarafından ölümle tehdit edildi. Makam odasın gelen çete üyesi Mustafa Kemal Zengin, “Benimle fotoğraf çektir, paylaş, kılına zarar veremezler” diyerek gözdağı verdi.

Savcı Yavuz Engin, o isteği zanlılar kelepçeyle Büyükçekmece Adliyesi’ne getirildiğinde yerine getirdi. Çete üyesinin fotoğraf isteğini geri çevirmeyen Savcı Engin’in Büyükçekmece Adliyesi kapısında zanlıları karşıladığı anlar böyle görüntülendi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu