TÜRKİYE

Selçuk Bayraktar’dan KEMANKEŞ 2 paylaşımı! Bir görev daha tamam

Selçuk Bayraktardan KEMANKEŞ 2 paylaşımı Bir görev daha tamam
expand

Baykar tarafından geliştirilen milli ve özgün mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ 2 rampa kalkış testini başarıyla tamamladı. KEMANKEŞ Füze Ailesi adını, attığı okla en zorlu şartta dahi hedefi tam isabetle vuran tarihimizdeki okçulardan alıyor.

ÖZELLİKLERİ

KEMANKEŞ 2, Yapay zekâ destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirebilir. Yaklaşık 1 saat havada kalabilen mini akıllı seyir füzesi KEMANKEŞ 2, sahip olduğu yerli jet motoru sayesinde süratle düşman hattı gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebilir.

200+ kilometre görev menziline sahiptir ve yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini zorlu hava şartlarında dahi tanıyarak tam isabetle imha edebilir. Gece ve gündüz şartlarında kullanılabilecek KEMANKEŞ 2, barındırdığı anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilir. KEMANKEŞ 2, elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda da destek sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu