SON DAKİKA

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Batman’da anıldı

KAYNAKCNN TÜRK

Türküsü, solan gülüşü, 1 gün olsun unutulmadı. Aybüke öğretmensiz 1 yıl daha geride kaldı.

Şenay Aybüke Yalçın 22 yaşındaydı. Henüz 7 aylık öğretmendi. Batman’ın Kozluk ilçesi ilk görev yeriydi. 9 Haziran 2017’de öğrencilerine karne dağıttıktan sonra, eve dönüş yolunda PKK’lı teröristler tarafından katledildi.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Batmanda anıldı

Aradan seneler geçti ancak ailesinin ve sevenlerinin gözyaşı bir an olsun dinmedi. Aybüke öğretmen, vefatının 7. yılında şehit edildiği ve isminin verildiği caddede anıldı.

Batman Kaymakamı Ekrem Güngör anma programında yaptığı konuşmada, “Bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenimiz, Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu ve Ali Gürnar’ı şahadetlerinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Batmanda anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Aybüke öğretmen için mesaj paylaştı. Şehadetinin yedinci yılında Aybüke Yalçın’ı rahmetle andı. Erdoğan, “Aybüke kızımızın katilleriyle mücadelemizi hem ülkemizde hem de bölgemizde sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Batmanda anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de sosyal medyadan paylaştığı mesajda, “Acımız ilk günkü gibi taze, ilk günkü gibi derin; duygularımız ilk günkü gibi yoğun.” dedi. Eğitim ailesi olarak şehitlerin asla unutulmayacağının altını çizdi. “Onu ve onun gibi vatanın dört bir yanında yaşamını evlatlarımıza adayan ve tertemiz vatan toprağına düşerek şehit olan bütün öğretmenlerimizin hatırası bizler için azizdir.” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu