YAZARLAR

Pistlerde nal toplamak

Ama bu kez nalları Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 19. Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bizim sporcularımız pistlerde nal topladı.
Kimi spor yazarları ‘Pistlerde sıfır çektik’ yorumunu benimsemiş. Benim bildiğim halter sporunda üç kez kaldıramayıp elenene ‘sıfır çekti’ denir.

Toplam 17 atletle katıldık dev şampiyonaya. Zaten üçü erkekler maratonda koştu. Diğer sporcularımızdan sadece sırık atlamada Ersu Şaşma son 12’ye yani finale kaldı ve sonunculuktan kurtulamadı.

Devşirmelerimiz Yasmani Copello ve Ramil Guliyev büyük düş kırıklığı yarattılar. Olimpiyat deneyimli kızımız Eda Tuğsuz cirit atmada üst üste üç kez faul yaparak sıfır çekti ve elendi.

Son zamanların en başarısız şampiyonasını yaşadık. 200’e yakın ülkeden atletler 49 dalda yarıştı. Toplam 148 madalya dağıtıldı ve Türkiye pistlerde nal topladı.Sanırım ve umarım bu felaket sonucun sorumluları için bir an önce gereği düşünülür.

Önümde madalya sıralaması var. ABD 12’si altın, 8’i gümüş, 9’u bronz toplam 29 madalya ile ilk sırada yer aldı. Komşusu Kanada 4 altın, 2 gümüş toplam 6 madalya ile ikinci oldu. İspanya 4 altın 1 gümüşle üçüncü sırayı elde etti. Uzun mesafe koşularında Kenya, Etiyopya, Uganda yine üstündüler. En büyük sürpriz erkekler cirit atmada geldi. Hindistan Neeraj Chopra ile Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez altın madalya kazandı. Pakistanlı Arshad Nadeem de gümüşü aldı..

İki sporcunun daha sonra birbirlerine içtenlikle sarılmaları sporda siyaset gerginliğinin yer olmadığının bir kanıtıydı ve buzlar sanki eridi. İngiliz Virjin Adaları, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Venezuela, Filipinler, İsrail, Burkina Faso, Botsvana, Ekvator, Kolombiya, Barbados, Grenada, Katar, Porto Riko gibi ülkeler kürsüye çıkmanın mutluluğunu yaşadılar. Düş kırıklığı ise ev sahibi Macaristan (2 madalya), Çin Halk Cumhuriyeti (2 madalya) ve Çekya (2 madalya) tarafından yaşandı.

Tek tesellimiz 2024 Paris Olimpiyatları için iki kota çıkarabildik!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu