SON DAKİKA

Peygamberlerin Görevleri Nelerdir? Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir?

Peygamberlerin Görevleri Nelerdir? Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir? <!– window.Criteo = window.Criteo || {}; window.Criteo.events = window.Criteo.events || []; –> <!—-> <!—->

<!– function callAdblock(zoneid,width,height){ var el = document.getElementById(‘crt-‘+zoneid); el.style.width=width+”px”;el.style.height=height+”px”; Criteo.events.push(function(){Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({‘zoneid’: zoneid, ‘containerid’: ‘crt-‘+zoneid});}); window.addEventListener(“message”, function (e){ if(e.origin == (location.protocol==’https:’?’https://’:’http://’) + ‘cas.criteo.com’ && e.data == ‘passback-‘+zoneid) document.getElementById(‘crt-‘+zoneid).style.display = “none”; else return; }, false); } callAdblock(1049548,160,600); –>

Peygamberlerin Görevleri Nelerdir? Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir? Peygamberlerin Görevleri Nelerdir? Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir?

Eski tarihlere baktığımız zaman insanlık için birçok peygamber gönderildiği bilinmektedir. Gönderilen peygamberlerin sahip olduğu özellikler ve görevleri bulunmaktaydı. Bundan dolayı peygamber olarak gönderilen kişilerin örnek bir hayatının olması gerekmekteydi.

 Peygamber Nedir?

 Peygamber, İslam dinine göre Allah’ın buyruklarını kullara ileten ve insanları dine çağıran kişi olarak bilinmektedir. Örnek davranışları ile dikkat çeken peygamberler insanlar için yol gösterici olarak görev almışlardır.

 Peygamberlerin Görevleri Nelerdir?

 Peygamberler kendilerini insanlara adamış kişilerdir. Yani Allah ile kul arasında önemli bir görevi üstlendikleri görülmektedir. Allah’tan gelen emirlerin kullara doğru bir şekilde iletilmesinden peygamberler sorumluydu.

 1. Allah’tan Gelen Buyrukları Kullara İletmek

 Peygamberlerin en büyük görevleri Allah’tan gelen buyrukları insanlara ulaştırmaktır. Böylelikle insanlar ne yapmaları gerektiğini daha iyi anlamışlardır. Zaten peygamberler geldikçe insanlar Allah’ın varlığını daha iyi anlamaya başlamışlardır.

 2. Dini Yaymak ve Temsil Etmek

 Peygamberler dini yayarak insanları dine davet ederler. Böylelikle insanlar doğru yoldan ayrılmadan yaşam sürebilirler. Ayrıca dinin en önemli temsilcileri peygamberler olmuştur. Başka bir deyişle din hakkında merak edilen her şey peygamberlere sorulmuştur. İnsanlar tarafından sorulan bu sorulara peygamberler aracılığıyla en doğru cevaplar verilmiştir.

 3. İnsanların Doğru Yoldan Ayrılmamalarını Sağlamak

 Peygamberler sabırlı ve cesur kişilerdi. Çünkü insanların yanlış yollara gitmesini engellemek peygamberlerin görevleriydi. Bu yolda karşılarına çıkan engelleri aşmak için ellerinden geleni yapmışlardır.

 Peygamberlerin Özellikleri Nelerdir?

 1. Güvenilir Bir Yapıya Sahip Olmak

 Peygamberlerin en önemli özelliği güvenilir olmaktır. Çünkü insanlara yol gösteren peygamberler karşı tarafa güven vermelidir. Aksi halde insanları doğru yönde etkilemek mümkün değildir.

 2. Ahlaklı Olmak

 Peygamber olan kişiler güzel ahlakları ile ilgi çekmektedirler. Güzel ahlak sahibi olmanın İslam dininde büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu yüzden peygamberlerin ahlaklı kişiler oldukları görülmektedir.

 3. Akıllı ve Zeki Olmak

 İnsanlara Allah’ın buyruklarını ileten peygamberler mutlaka akıllı ve zeki olmalıdır. Aklı ve zekayı doğru bir şekilde kullanarak görevlerini en iyi şekilde yapmışladır.

 4. Yalan Söylememek

 Peygamberlerin yalan söyleme şansları yoktur. Çünkü yalan söylemek iyi bir şey değildir. İnsanlara örnek olması açısından peygamberlerin önemli bir özelliği de yalan söylememektir.

Ettehiyyatü (Tahiyyat) Suresi Türkçe, Arapça Okunuşu Ve Anlamı: Ettehiyyatü (Tahiyyat) Duası Faziletleri Ve Faydası (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

<!—->

{$ item.Title $}

{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ photo.Metadata.Title $}

<!–

–>

{$ photo.Metadata.Title $}

<!—->

0%Ana Sayfaya Yönleniyorsunuz…

Demirören Tv Holding A.Ş. – CNN ™ CNN Inc. A WarnerMedia Company.
All Rights Reserved.

LG

MD

SM

XS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu