SON DAKİKA

Petrol devi Aramco’dan Suudi Arabistan’a 11,2 milyar dolar kaynak

Petrol devi Aramcodan Suudi Arabistana 11,2 milyar dolar kaynak
expand

Suudi Arabistan, devlet kontrolündeki petrol devi Aramco‘nun ikinci halka arzından 11,2 milyar dolardan fazla gelir elde etmeye hazırlanıyor. CNBC’nin haberine göre, şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, teklif edilen 1,545 milyar hissenin her birini 27,25 Suudi riyali (7,27 $) olarak fiyatlandıracağını ve satışın Pazar günü gerçekleşmesinin beklendiğini duyurdu. Şirketin hisse talebi, hisse başına 26,70 ile 29 Suudi riyali arasında bir fiyat aralığında toplandı.

Aramco’nun hisseleri, 30 Mayıs’taki ikincil halka arz duyurusundan bu yana %2’nin üzerinde değer kaybetti. Şirketin en büyük hissedarları, %82’den fazla hisseye sahip olan Suudi hükümeti ve %16’ya sahip olan krallığın egemen varlık fonu Kamu Yatırım Fonu’dur.

Son hisse satışından elde edilen gelirler, Vizyon 2030 ekonomik çeşitlendirme programı kapsamında çeşitli yüksek maliyetli altyapı projelerini finanse eden Suudi hükümetine kaynak sağlayacak. Bu plan, Suudi Arabistan’ı petrol gelirlerine olan bağımlılığından uzaklaştırmayı amaçlayan ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın öncelikli projelerinden biridir.

Programın bünyesindeki projelerden biri olan fütürist Neom şehrinin yaklaşık 500 milyar dolara mal olması bekleniyor, bu da önemli miktarda kaynağa ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu