SON DAKİKA

Öğrencilerden Çevre Haftası’nda farkındalık yürüyüşü

Öğrencilerden Çevre Haftasında farkındalık yürüyüşü
expand

Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ,(Osmaniye),(DHA)- OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde 5-11 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Kadirli Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 5-11 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe Kadirli Belediye Başkan Vekili Yılmaz Sarıakçalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Emniyet Müdürü Tarık Esat Kahveciler, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Emre Eker, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Açıkoğlu katıldı. Farkındalık yaratmak için yürüyüşe katılan ve bir birinden dikkat çekici kostümler ile yürüyüşe renk katan öğrenciler Kent Meydanı’ndan başlayıp Atatürk Caddesi’ni takiben Kadirli Belediyesi Hizmet Binası’nda son bulan yürüyüşte çevreyi koruma bilincini hazırladıkları döviz ve pankartlarla vatandaşlara aktardılar.

Belediye binası önünde konuşan Kadirli Borsa İstanbul İlkokulu 2/D sınıfı öğretmeni Duygu Öndaş, “Temiz çevre ve sürdürülebilir dünya için doğayı koruyarak gelecek nesillere bırakmak hepimizin elinde. Doğayı koruma bilincinin artması ve sürdürülebilir bir gelecek için temiz bir dünya bırakılması temennisiyle çevre haftamız kutlu olsun” dedi.

Borsa İstanbul İlkokulu 2/D sınıfı öğrencisi Öykü Erkayıran ise, “Çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılması temennisi ile bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında çevre temizliğine dikkat çekmek için Kadirli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğinde Sülemiş Çamlıĝı’nda gönüllülerle birlikte temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu