SON DAKİKA

Nüfus müdürlükleri hafta sonu açık mı 2024? Nüfus müdürlüğü çalışma saatleri…

Nüfus müdürlükleri hafta sonu açık mı 2024 Nüfus müdürlüğü çalışma saatleri...
expand

KAYNAKCnnturk.com

Türkiye’deki nüfus müdürlükleri genellikle hafta içi çalışır ve cumartesi ile pazar günleri kapalıdır. Ancak, bazı özel durumlar veya resmi tatillerde, örneğin seçimlerde, belirli günlerde geçici olarak açık olabilirler. Adres değişikliği, yeni kimlik, nüfus cüzdanı değişikliği, ehliyet gibi işlemler Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ BU HAFTA SONU AÇIK MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilerin ihtiyaç duyacakları belgeleri alabilmesi amacıyla, nüfus müdürlükleri 8-9 Haziran’da açık bulundurulacak. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek adayların ihtiyaç duyacakları belgeleri karşılamak amacıyla sınav merkezi olan il ve ilçe nüfus müdürlüklerimiz 8 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00, 9 Haziran Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık bulundurulacaktır. Sınava girecek adayların vakit kaybı yaşamamaları için başvurudan önce sınava giriş belgesini ibraz ederek müracaat etmesi gerekmektedir” denildi.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA SAATLERİ 2024

Nüfus müdürlükleri sabah 08.30’da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.30 ile 13.30 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında nüfus müdürlükleri işlem kabul etmiyor. Öğle tatili arasından sonra başlayan mesai, 16.30’a kadar sürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu