YAŞAM

Nisan ayı sözleri, mesajları 2024! Resimli hoş geldin Nisan ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler…

Nisan ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli hoş geldin Nisan ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...
expand

KAYNAKCnnturk.com

Nisan ayının ilk gününde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak isteyenler nisan ile ilgili sözler, mesajlar arayışına girdi. Nisan ayı her ne kadar bol yağmurların yağdığı ay olarak bilinse de baharın ayak seslerini barındırır.

NİSAN AYI İLE İLGİLİ KISA BİLGİ

Nisan, Gregoryen Takvimi’ne göre yılın 4. ayı olup 30 gün çeker. Nisan adının İngilizcesi olan April sözcüğünün Latince Aprilis’den geldiği rivayet olunur. Klasik etimolojiye göre, Latince aperire (açmak); ağaçların çiçek açmaya başladığı mevsimi ima eder. Aynı tez, modern Yunancada ilkbahar anlamına gelen ἁνοιξις (açmak) ile de destek bulmaktadır.

NİSAN İSMİNİN ANLAMI

Nisan isminin manası “gelin çiçeği, ilkbaharda açan çiçek ayrıca yılın dördüncü ayı” demektir.

NİSAN AYI SÖZLERİ, MESAJLARI 2024

Nisan ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli hoş geldin Nisan ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...Yeni ay, yeni günler. Hoş geldin, Nisan!

Kış sona eriyor ve yaz yakında gelecek. Hoş geldin, Nisan!

Mart yağar, nisan övünür; nisan yağar, insan övünür.

Nisan ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli hoş geldin Nisan ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...Nisan geldi! Gülümseyin, güzel düşünceler, sevinç ve sevgiye sahip olun!

Nisan ayına kadar kışın en kötüsü sona erecekti. Kar çözülecek, nehirler akmaya başlayacak ve dünya yeniden kendi kendine uyanacak.

Etrafta bahar… İçimde nedensiz bir yaprak dökümü… Hep yanlış hesaplıyorum yaşımı… Bir nisan ayı cıvıltısı için yaşlı mı sayılırım artık? Reşat Nur Güntekin

Nisan ayı sözleri, mesajları 2024 Resimli hoş geldin Nisan ayı ile ilgili güzel, anlamlı sözler...Nisan ayında açar çiçekler, ince yaprakları görülmeye başlar, tıpkı senin güzelliğin gibi..

Nisan, pek hoş iner Orta Anadolu’ya… Zaten koskoca bölgenin gün gösteren, umut dağıtan, yüreklere huzur aktaran, gama gasavete “git öte” diyen iki ayı vardır: “Nisan, mayıs…” Abbas Sayar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu