YAZARLAR

MetaMask Learn Lansmanı, New York

MetaMask Learn Lansmanı, New York

Çiğdem Öztabak Çiğdem Öztabak

MetaMask, kullanıcıların web3 ve self-custodial cüzdanların dünyasına alışmasına yardımcı olmak için bir eğitim simülasyon platformunun lansmanını gerçekleştirdi.

New York merkezlerinden pazar lideri konumunu koruyan blockchain teknolojisi şirketi ConsenSys, en yeni girişimi MetaMask Learn’i duyurdu. MetaMask Learn, web3 hakkında bir şeyler öğrenmek isteyen herkes için 10 dilde kullanılabilecek ücretsiz bir kaynak ve kütüphane. Yeni self-custody kavramına adapte olmak isteyenlere yardımcı olmak için interaktif MetaMask UI ortamı sunuyor ve kullanıcıları en yaygın konularla tanıştırıyor ve web3’e adapte olmalarına yardımcı olmayı vaad ediyor.

Kripto sahiplerinin yapılan bir anketine göre, son zamanlardaki projelerin büyük miktarda dolandırıcılıklara karışması müşterilerin custodial platformlara olan güveni ciddi oranda sarstı. Bir yandan da custodial çözümlere olan alternatiflerin bilinirlik oranı da ciddi oranda düşük. ConsenSys tarafından yapılan ve 1505 kripto sahibi üzerinde yapılan bir Morning Consult anketi, katılımcıların %75’inin self-custody nedir bilmediğini gösteriyor.

MetaMask Learn, görsel öğrenmeyi işletme odaklı testlerle birleştirerek kullanıcıların karmaşık web3 kavramlarını anlamalarına yönelik ilginç bir deneyim sunuyor. Platform, 10 dilde ücretsiz olarak mevcut olacak ve kendine ait cüzdanlara alışmakta olanlar için etkileşimli bir MetaMask UI ortamı sunacak. MetaMask Learn ders programındaki başlıklar da şöyle ; What is Web3, What is a Crypto Wallet, The Era of Digital Identity, What is a Self-Custody Wallet, NFTs and Creators, ve Decentralized Finance. Oldukça geniş bir kütüphane olacak ve güvenilir kurumlardan gelecek bu tür eğitsel içeriklere sektörün de ihtiyacı var.

MetaMask’in kurucu ortaklarından Dan Finlay, şu yorumları iletti “MetaMask Learn, görsel öğrenmeyi işletme odaklı testlerle birleştirerek kullanıcıların web3 ekosistemine adım atması için bir temel sağlar” dedi.

MetaMask, web3 hakkındaki bilginin herkese açık olmasına inandıkları vizyonlarıya platformu çoklu dil destekli olarak lanse etmiş oldu. Elbette Türkçe de var, İngilizce, Bahasa (Endonezya), Çince, Portekizce, Tagalog (Filipinler), İspanyolca, Rusça, Ukraynaca, Türkçe ve Vietnamese ilk lansman dilleri, daha fazlasını da yayına alacaklarını bildirdiler.

Web3’de 2023 trendlerinde özellikle blockchain eğitim alanının öne çıkacağından bahsetmiştim, lider teknoloji şirketlerinin bu tür insiyatifleri de bu açıdan çok önemli. Eğitim ile ilgili ve eğitime dokunabilen girişimlerin kendilerini daha hızlı valide etmelerini sağlayacaktır.

MetaMask Learn’ü ücretsiz olarak denemeye learn.metamask.io başlayabilirsiniz.

Cosmoverse Istanbul- Kültürlerin Buluştuğu Cosmos! Juri Maibaum röportajı

“ İlla ki bir kripto konferansı konsepti gibi olması gerekmiyor; insanlar daha çok ‘muhteşem güzel bir etkinliğe gidiyorum, en çılgın partilere katılıyorum, bu esnada da kripto sektörü hakkında bilmem gereken tüm yeniliklerden haberdar oluyorum’ diyebilmeli. Evet, şehir olarak İstanbul’u seçmemizin bir nedeni de bu, çünkü mükemmel bir yer. “

Devamını Oku 04.02.2023

2023 Yazılım Teknolojileri ve Web3 Trendleri

2022 yılı, genel olarak yazılım teknolojileri ve web3 dünyası açısından çok hızlı geliştiği, büyüdüğü, Kripto para dünyası açısından ise güvenin aynı oranda kaybedildiği ve piyasaların alt üst olduğu bir yıl oldu.

Devamını Oku 31.12.2022

Super modüler yazılımlar ile yenileyici bir dijital sınır – SuperModular.xyz

Birlikte daha yenileyici bir dijital sınır geliştirelim. Bu cümlenin sahibi onarıcı finans ve toplum yararına sürdürülebilirlik projelerine liderlik eden Kevin Owocki. Kevin, web2’de oldukça fazla iş geliştirmiş, tüm tecrübelerindeki noktaları birleştirirken, öğrendiklerini web3’e adapte ederken, toplum yararına olmasını ve sürdürülebilir olmasını önemsemiş birisi. Aynı zamanda Gitcoin’in kurucularından ve bilgisayar bilimci. Yeni projesi supermodular.xyz hakkında ve geçmiş tecrübelerinden bir çok yeni şeyler öğrendiğim bir röportaj gerçekleştirdim.

Devamını Oku 11.12.2022

{$ item.Title $}

{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ item.Title $}

{$ photo.Metadata.Title $}

{$ photo.Metadata.Title $}

0%Ana Sayfaya Yönleniyorsunuz…

Demirören Tv Holding A.Ş. – CNN ™ CNN Inc. A WarnerMedia Company.
All Rights Reserved.

LG

MD

SM

XS

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu