TÜRKİYE

KPSS soruları ve cevapları AÇIKLANDI! ÖSYM KPSS 15 EYLÜL 2024 soruları ve cevap anahtarı!

KPSS soruları ve cevapları AÇIKLANDI ÖSYM KPSS 15 EYLÜL 2024 soruları ve cevap anahtarı
expand

KAYNAKCnnturk.com

2024 KPSS sınavı 15 Eylül’de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapıldı. Kurum saat 10.00’dan sonra sınav binalarına kimseyi almazken belirtilen saatte adaylar sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtladılar. Peki, resmi sonuçların öncesinde cevap anahtarı nereden öğrenilir?

KPSS 2024 SORULARI VE CEVAP ANAHTARI ÖSYM

Kamu Personeli Seçme Sınavı 15 Eylül 2024 tarihinde yapılırken sorular ve cevaplar erişime açıldı ÖSYM soruları olağanüstü bir durum olmadığı takdirde sınavla aynı gün sınav sona erdikten birkaç saat sonra erişime açıyor. Bu nedenle soruların ve cevapların bugün gün içerisinde yayınlanması bekleniyordu.

Öte yandan soruların tamamı sadece sınava katılanların erişimine açık olarak yayınlandı. Soruların yüzde 10’luk kısmı ise herkese açık şekilde erişime açıldı. Adaylar sorulara ve cevaplara ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecekler.

Konuya ilişkin ÖSYM’den yapılan açıklama ise şöyle: 

15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim sınavının (2024-KPSS Ortaöğretim) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın % 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 15 Eylül 2024 tarihinde saat 13.20’den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 25 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayımlanamaz.

ÖSYM GOV. TR İÇİN TIKLAYINIZ…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu