SON DAKİKA

KKTC’de ‘yenidoğan’ skandalı! 1 bebek öldü, 6 bebek entübe edildi | Video Haber

KAYNAKCNN TÜRK

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne bağlı yenidoğan servisinde büyük bir skandal yaşandı. Gece vardiyasındaki hemşireler, 7 bebeğin mamasını yanlışlıkla su yerine saf alkolle hazırladı. 3 saat arayla 2 kez 50 cc’lik biberonlarla bebeklere verdi. Bebeklerin karınları şişerek öksürmeye başlamasına rağmen hemşirelerin mamadan şüphelenmedikleri ortaya çıktı. Alkollü mama sabah 07.00’de yeni vardiyaya gelen bir hemşire tarafından fark edildi. Mama nedeniyle 20 günlük Mihrimah Toymuradov hayatını kaybetti. Diğer bebekler ise entübe edildi.

KKTCde yenidoğan skandalı 1 bebek öldü, 6 bebek entübe edildi | Video Haber

Bebeklerin aileleri yenidoğan yoğun bakım ünitesinin önüne giderek büyük tepki gösterdi. Sağlık bakanlığı, hastane ile ilgili inceleme başlattı. KKTC polisi, bebeğin öldüğü vardiyada görevli 4’ü hemşire 5 sağlık çalışanı tedbirsizlik ve ihmal nedeniyle ölüme neden olmak suçlamasıyla tutukladı.

KKTCde yenidoğan skandalı 1 bebek öldü, 6 bebek entübe edildi | Video Haber

“POLİS TARAFINDAN UYARILDIK”

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de hastaneye gelerek ailelere açıklamada bulundu. Dinçyürek, “Bu olaydan etkilenen ve fenalaşan 7 bebek var, biri hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı. Ailelere olayla ilgili neden geç haber verildiğine değinen Dinçyürek, “Polis tarafından uyarıldık” dedi.

KKTCde yenidoğan skandalı 1 bebek öldü, 6 bebek entübe edildi | Video Haber

Dinçyürek, “Ben de bir babayım, hangi psikolojide olduğunuzu anlıyorum. Başınız sağ olsun. Konuyla ilgili bilgi dün öğleden sonra bize ulaştı. Bütün sorumlu hekimleri ve adadaki tüm yeni doğan uzmanlarını buraya çağırarak araştırmalara başladık” diye konuştu.

Gece yarısından sonra test sonuçlarına ulaştıklarını belirten Dinçyürek, “Hasta sağlığı önceliğimizdir. Olayın adli bir boyutu olduğu için soruşturma sürüyor. Bu nedenle sizlere ve basına geç bilgi verdik. Polisler, tedbir alamayacaklarını belirttiği için açıklama yapmamız gecikti. Yapılan son müdahale ve değerlendirmeler not alındı. Birazdan aileler yeniden içeri alınarak bebeklerin durumu aktarılacak. Polis tarafından uyarıldık” ifadelerini kullandı.

KKTCde yenidoğan skandalı 1 bebek öldü, 6 bebek entübe edildi | Video Haber

AİLELERDEN BAKAN DİNÇYÜREK’E TEPKİ

Bebeklerin aileleri ise bakanlığa tepki göstererek kamuoyuna geç bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Olayın iddia edilen gerçekleşme biçimi ise dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu