SON DAKİKA

Kafkas Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir? Kafkas Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kafkas Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir Kafkas Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır
expand

KAYNAKCnnturk.com

Kafkas Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir?

Kafkas çoban köpeği, yüzyıllardan beridir mülkleri pasolardan korumak, canlıları çakal ve kurt gibi büyük ve küçük avcılardan korumak ve pek çok başka görev için kullanılıyor. Modern günlerde, özellikle de Batı’da, en sık tercih edilen yoldaş ve bekçi köpeğidir. Kafkas köpeklerinin, bulundukları bölgeye göre pek çok çeşitli türü vardır. Kafkas Çoban Köpeğinin taşıdığı nitelikler ve dayanıklılık, insanların en ağır olanlar da dahil olmak üzere her türlü iklim koşulunda rahatlıkla uymasına izin verir. Bu köpekler çok zeki ve çok ideal bir çoban köpeğidir.

Kars çoban köpeğinin kafaları çok büyük, iri ve oldukça siyahtır. Burunları ise genellikle orta uzunluktadır. Ağızları büyük, çene yapıları ise çok kuvvetlidir. Dudaklarının iç kısmı ise siyah renktedir. Kulakları geniş, sarkık ve derin olan bu köpeklerin alınları ise düzdür. Kuyruk kısımları ise kıvrımlı ve uzun tüylüdür. Kafkas çoban köpeği kolay kolay herkesle iyi anlaşamaz. Kendisi ile vakit geçirecek bir eğitmeni ya da lideri olabilecek sağlam karakterdeki sahipleri ile gerçek anlamda kişiliklerini bulabilirler.

Kafkas Çoban Köpeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Kafkas çoban köpeğinize, hayatının çeşitli dönemleri boyunca kendine özgü sindirim ihtiyacını karşılayacak bir formül ile beslemeniz gerekir. Yavru köpeğiniz, en az 6 aylık olana kadar veterinerinizin tavsiye ettiği yiyeceğe devam etmeniz gerekir. Yavru köpeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olacak kaliteli yiyeceklerle doğru beslenmesini sağlamanız gerekir.

Değişim zamanı geldiği zaman, pek çok köpek maması şirketinin küçük, büyük, orta ve ekstra büyük ırklar için de köpeğin cinsine özel formülleri bulunur. Köpeğinizi beslediğiniz ürünler aslında kişisel bir seçenektir. Ama veterinerinizle ya da besleyicinizle birlikte çalışarak yemeklerin köpek yavrusu sıklığını belirlemenin en iyi yolu ve köpeğinizin ömrünü uzatmak için en iyi yetişkin diyeti yapmanız gerekir. Temiz ve tatlı su her zaman köpeğinizin bulunduğu yerde olmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu