HABERLER

İYİ Parti’den Erdoğan’a ‘konteyner kent’ çağrısı

Kahramanmaraş Elbistan’da depremde evsiz kalan vatandaşların eksi 10 derecede derme çatma naylon çadırlarda yaşamaya çalıştıklarını söyleyen İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlarına seslenerek, “Çok acil prefabrik ve konteyner kentler kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

İYİ Parti’den Erdoğan’a ‘konteyner kent’ çağrısı

Depremin üssü Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulunan İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, hava sıcaklığının gündüz eksi 2, gece eksi 10 dereceye kadar düşen Elbistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlarına seslendi.

“KIZILAY’IN KONTEYNER FABRİKASI TAM KAPASİTE ÇALIŞMALI”

Ümit Dikbayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Elbistan’dan yaptığı çağrıda, acilen yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;

“Şu anda Elbistan’da deprem bölgesinde, hava gündüz eksi 2 derece. Gece bu eksi 10 dereceye kadar çıkıyor. Evsiz kalan vatandaşlarımız, kendi imkanları ile yaptıkları naylon çadırlarda yaşamaya çalışıyor. Şimdi acilen, hem de çok acilen vatandaşlarımıza, prefabrik köy kentler ve konteyner kentler kurulmasını talep ediyoruz.

Bunların içinde, ısıtıcıların, mutfakların ve banyoların olan prefabrik kentler kurulmasını çok acil talep ediyoruz. Ayrıca Kızılay’ın Malatya’daki konteyner fabrikasını tam kapasite çalıştırıp ki, bu fabrika çalışırsa günde 200 konteyner üretebiliyor. Bu fabrikayı tam kapasite çalıştırıp, deprem bölgelerine acilen konteynerleri göndermesini vatandaşlarımız adına talep ediyoruz.”

Enkazdan çıkan 8 yaşındaki Zübeyde'nin diyaloğu gülümsettiİlginizi ÇekebilirEnkazdan çıkan 8 yaşındaki Zübeyde’nin diyaloğu gülümsettiDepremzedeler acıyı SÖZCÜ Televizyonu'na anlattı: Hırsızlık yapmak zorunda bırakıldık kızım...İlginizi ÇekebilirDepremzedeler acıyı SÖZCÜ Televizyonu’na anlattı: Hırsızlık yapmak zorunda bırakıldık kızım…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu