SON DAKİKA

İstanbul’daki piknik alanları! İstanbul’da mangal yakılacak yerler! İstanbul’da piknik yapılacak yerler!

İstanbuldaki piknik alanları İstanbulda mangal yakılacak yerler İstanbulda piknik yapılacak yerler
expand

KAYNAKCnnturk.com

İstanbul piknik alanları haberimizde! Özellikle hafta sonları en çok aratılan konular arasında ‘İstanbul’un en iyi 10 piknik alanı’ yer alıyor. Hafta sonu birçok kişi ailesiyle, arkadaşlarıyla piknik yapmak istiyor. Piknik alanlarıi açık hava aktivitesi olarak yaygın olarak tercih ediliyor. İstanbul’da bazı piknik alanlarında mangal yakmak yasak olsa da semaver tüttürmek oldukça meşhur. Küçük tüp, sandalye, masa takımlarının yanı sıra belediyelerin çardakları da piknik alanlarında bulunuyor. İstanbul‘un karmaşık hayatından uzaklaşmak için piknik yapmak cazibeli geliyor. İş hayatının stresinden uzaklaşmak için İstanbul mesire alanlarında hayatınızı doyasıya yaşayabilirsiniz.

Erken saatlerde günü değerlendirmeniz için en yakın İstanbul piknik ve mangal yerlerini sizler için derledik. İstanbul’da mangal yakılacak yerler listesi de haberimizde yer alıyor. İşte İstanbul’un en iyi piknik alanları… 

Belgrad Ormanı

İstanbul’un en iyi piknik alanları arasında Belgrad Ormanı – Sarıyer yer alıyor. Çok fazla mesire yeri bulunan ormanda tesisler de yer alıyor. Oksijen deposu olarak bilinen bu ormana sabah saatlerinde gitmelisiniz.

Polonez Park Piknik Alanı

İstanbul’a en yakın piknik yerleri arasında şüphesiz en bilinenler arasında yer alan Polonezköydür. Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez merkezi olan burada tesisler de bulunuyor. Ücretli ücretsiz piknik alanları yer alıyor.

Aydos Mesire Yeri

Kartal’da yer alan Aydos Tepesi ideal bir İstanbul Piknik Yeri olarak dikkat çekiyor. Yürüyüş parkurları ve gölü de sizi cezbedecek.

Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı – Sarıyer

Belgrad Ormanları içerisinde yer alan Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı yine İstanbul’un piknik alanları arasında dikkat çekiyor.
23 Hektarlık bir alan olduğunu da belirtmeliyiz.

Mihrabat Tabiat Parkı

Lokantalarıyla, kameriyerleriyle dikkat çeken bu alan İstanbul’un piknik alanları arasında oldukça biliniyor. Osmanlı Dönemi’nde de sıklıkla piknik için tercih edilen bu yeri kesinlikle deneyimlemelisiniz.

Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Eyüp’te yer alan ve su manzarasıyla enerinizi sıfırlayabileceğiniz bu Gölet, İstanbul’un en cazip piknik yerleri arasında yer alıyor.

Maslak Parkorman Tabiat Parkı

Maslak Fatih Ormanı içerisinde yer alan, festival yeri olarak da bilinen bu park 10 bin kişi kapasiteli. İstanbul’un en iyi piknik yerleri arasında yer alıyor.

Büyükada Dilburnu Mesire Alanı

Yaz aylarında hem deniz hem de piknik keyfi yapmak istiyorsanız burayı tercih etmelisiniz. Ada manzaralı bir yer ve Yörük Ali Koyu’na da oldukça yakın. Hem plaj hem de İstanbul’da piknik yapmak istiyorsanız değerlendirilmeli.

Kadıköy Fenerbahçe Parkı

İstanbul’un tam merkezinde yer alan bu piknik yeri 150 yıllık sakız ağacıyla tanınıyor. Kalamış Marina’ya yakın bir yer olan bu park konumuyla da insanlara cazip geliyor.

Lalezar Aile Piknik Alanı

Bu piknik alanında ücretli yerler olduğu gibi ücretsiz olarak da piknik yapabilirsiniz.

Gitmeden önce piknik alanlarını arayıp mangal yakılıp yakılmadığını sorgulayabilirsiniz.

Sahillerde pandemiden bu yana mangal yakmanın yasak olduğu biliniyor.

Ayrıca, Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Beylikdüzü Sahili, Çatalca ormanlarında da piknik yapabilirsiniz. Çatalca’da ücretli birçok yer olduğu gibi Ormanlı sahilinde de kamp yapılabilir.

Hakan Kanburoğlu / CNN TURK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu