SON DAKİKA

İsrail’den Lübnan’a roketli saldırı

KAYNAKCNN TÜRK

Ortadoğu’da silahlar konuşup yeni cepheler açılırken İsrail bir kez daha Lübnan’ı hedef aldı. İsrail güçleri, Lübnan’ın güneyindeki Jarmaq kasabasında Hizbullah’a ait 20 roket rampası ve diğer altyapıları roketler ile vurdu. Görüntülerde büyük bir patlama olduğu, dumanların gökyüzünü kapladığı görülüyor.

İsrailden Lübnana roketli saldırı

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine gerçekleştirdikleri saldırının görüntülerini de paylaştı.

Öte yandan, İsrail’in vurduğu bölgelerde yaşayanlara havadan tahliye broşürleri atıldı. Broşürlerin üstünde ise “bu bölgeyi hemen boşaltın” ifadeleri vardı. Ancak İsrail bunun, emir dışı bir eylem olduğunu söyledi. Orduya bağlı bir birimin gerçekleştirdiği izinsiz tahliye emrinin soruşturulacağı da belirtildi.

Saldırı sonrası ise İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD’li mevkidaşı Lloyd Austin ile görüştü.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gallant’ın Austin’e, “Hizbullah ile mutabık kalınan bir anlaşma olasılığının tükenmekte olduğunu” söylediği ifade edildi.

İsrailden Lübnana roketli saldırı

Ortak sınır paylaşan İsrail ve Lübnan 7 Ekim’den bu yana Mavi Hat üzerinde düşük seviyeli bir savaş halinde. Ancak İsrail’in son dönemdeki saldırıları, “İsrail, yönünü Güney Lübnan’a mı çevirdi?” sorusunu akıllara getiriyor. Bu da Ortadoğu’da hem bölgesel hem de küresel sonuçları olabilecek bir savaşın ayak sesleri olarak yorumlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu