SON DAKİKA

İran Kedisi Özellikleri Nelerdir? İran Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

İran Kedisi Özellikleri Nelerdir İran Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
expand

KAYNAKCnnturk.com

İran Kedisi Kökeni

İran kedisi, isminden de anlaşılacağı gibi İran kökenli bir kedidir. Bu kedi Fars kedisi olarak da bilinmektedir. İran kedilerinin çok eski bir ırk olduğu bilinse de geçmişleri hakkında fazla bilgi yoktur. Bu kedilerin Horasan’dan getirilerek dünyaya yayıldıkları görülmektedir.

İran Kedisi Özellikleri Nelerdir?

İran kedisinin zor bir bakımı olsa da birçok olumlu özelliği ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bundan dolayı çok sayıda insan İran kedisi alarak beslemektedirler. Ev ortamında oldukça sakin bir hayat süren bu kediler bulunduğu yere güzellik katmaktadırlar. Zaten sessiz sakin bir yer buldukları zaman bolca yatarlar.

– Bacakları kısa ve kalındır,
– Orta büyüklükte bir kedi ırkıdır,
– Genel olarak yetişkin erkek İran kedileri 4-6 kilo arasında bir ağırlığa sahiptirler,
– Dişi İran kedilerinin ağırlıkları ise 3-5 kilo arasındadır,
– Basık bir burun yapıları bulunmaktadır,
– Ortalama yaşam süreleri 12-17 yıl arasında değişmektedir,
– Tüyleri krem, siyah, mavi, beyaz, duman rengi, sarı ve mavi-krem renklerinde olabilir.

İran Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

İran kedileri hassas bir yapıya sahiptirler. Bundan dolayı bakımlarına özen göstermek
lazımdır. Tabi bunun için paraya ve zamana ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Çünkü İran kedisi bakacak olanların sık sık veterinere gitmeleri gerekmektedir. Bunun yanında her gün tüy taraması yapmanız yararlı olacaktır. Ayrıca İran kedisinin kilo almasını önlemek gerekmektedir. Bunun için kediye verilen besinlerin özenle seçilmesi uygun olacaktır.

İran Kedisi Kişiliği

İran kedisi oldukça sakin bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı çok fazla hareketli değillerdir. Günün önemli kısmını oturarak veya yatarak geçirirler. Ayrıca bu kediler son derece uyumludurlar. Bu durum İran kedisi bakmayı kolay bir hale getirmektedir. Çünkü sahiplerine bir sorun çıkarmazlar. Sessiz ortamları çok severler. Evde yalnız kalmaktan sıkılmazlar. Zaten gürültülü bir ortamda olmaktan nefret ederler. Bunun yanında İran kedileri çocuklarla da oldukça iyi anlaşırlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu