SON DAKİKA

İngiliz Kedisi Özellikleri Nelerdir? İngiliz Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

İngiliz Kedisi Özellikleri Nelerdir İngiliz Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
expand

KAYNAKCnnturk.com

İngiliz Kedisi Özellikleri Nedir?

İngiliz kedisinin en belirgin özelliği gri renkli olmasıdır. Çok yoğun tüyleri yoktur, yumuşak tüy yapısına sahiptir. Tüyleri kısadır. Kısa tüylü oldukları için tüylerinde herhangi bir düğümlenme gibi problemler olmamaktadır. Tüylerinin bakımı bu yüzden oldukça kolay yapılmaktadır. Dişi ve erkek İngiliz kedilerinin ağırlıkları farklılık gösterir. Erkek İngiliz kedileri 10 kilo, dişi İngiliz kedileri ise 7 kiloya kadar çıkabilmektedir. Bu kedilerin kafaları oldukça büyüktür. Göz renkleri sarı tonundadır. İngiliz kedilerinin göz renklerinden dolayı sert bakışlara sahiptir.

İngiliz kedileri diğer kedilere göre daha uzun yaşayabilmektedir. Sağlıklı olan İngiliz kedisi yaklaşık olarak 20 yaşına kadar yaşayabilmektedir.

İngiliz Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

İngiliz kedileri bakımı oldukça önemlidir. Tüylerinin taranması ve diş fırçalanması çok önemlidir. İngiliz kedilerinin tüyleri kısa olduğu için haftada bir kez taranması yeterli olmaktadır. Bu kediler genetik olarak diş eti iltihaplanması yatkındır. Bundan dolayı ağız bakımına oldukça fazla önem verilmesi gerekmektedir.

İngiliz kedisi olukça kolay bir şekilde kilo alabilmektedir. Mamalarında ki oranları dikkat edilmesi gerekmektedir. Bol bol egzersiz yaptırılması gerekmektedir.

İngiliz Kedisinin Kişilik Özellikleri Nelerdir?

İngiliz kedileri oldukça sakin yapılıdır. Zekâ seviyeleri oldukça yüksektir. Tembel olarak adlandırılsalar da oyun oynamayı çok severler. Sakin bir yaşam tarzına sahiptirler. Bu kedi türü kolay kolay etrafa zarar vermez.

İngiliz Kedisinin Diğer Canlılarla İlişkisi

İngiliz kedisi sakin bir kedidir. Bu kediler kucağa alınmaktan hoşlanmazlar. Kucağa alındığı zaman zarar verebilmektedir. Kucağa alınmadığı zaman insanlar ile oldukça iyi anlaşırlar. Yabancı kişilere ilk başlarda soğuk davransa da daha sonradan kişilere alışabilmektedir. Oyun oynamayı çok sevdikleri için çocuklar ile oldukça iyi anlaşabilmektedirler. Diğer hayvan türleri ile de oldukça iyi bir şekilde anlaşabilmektedirler.

İngiliz Kedisi Tarihçesi

İngiliz kedileri tarihçiler tarafından Mısır kökenli olduğu düşünülmektedir. Romalılar ile İngiltere’ye geldiği düşünülmektedir. En eski kedi ırkı olarak bilinmektedir. Ada yaşamında koşullara dayanabilmeleri için kalın ve kısa tüylere sahip kediler haline gelmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu