YAZARLAR

İki Önemli Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Elazığ bu hafta önemli bir fuara ev sahipliği yapıyor. Gıda, Tarım, Hayvancılık, Teknoloji ve Yöresel Ürünler Fuarı bu yıl dördüncü kez Elazığ’da başladı. Elazığ Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan fuarda hem üreticiler hem de tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar ürünlerini sergileme imkanı buldu. Fuar 13 Ekim’de sona erecek.

Bir diğer önemli fuar ise Bursa’da gerçekleşiyor. 21. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı da 8 Ekim’de kapılarını açtı. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 200’de fazla ulusal ve uluslararası firmanın yer aldığı fuarda tarım ve hayvancılığa dair tüm ekipman ve materyaller bu fuarda sergileniyor.

Bursa’da gerçekleşen fuar başta Rusya ve Azerbaycan olmak üzere Özbekistan, Irak, Kazakistan, Romanya, Fransa, Bulgaristan, Türkmenistan, Mısır, Sudan ve Cezayir gibi ülkelerden yoğun bir ilgi görüyor. Fuarı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülüyor. Fuar 12 Ekim’de sona erecek.

Öte yandan ülkemizin farklı şehirlerindeki tarım fuarlarının hazırlık çalışmaları devam ediyor. Son olarak Sakarya’da bu yıl 6. kez 7-10 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı’nın detayları dün düzenlenen bir toplantıyla masaya yatırıldı. Toplantıda fuarın sektöre sağlayacağı katkılar ve organizasyonun detayları masaya yatırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu