SON DAKİKA

Haziran ayı için faiz kararı ne olacak?

KAYNAKCNN TÜRK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 27 Haziran Perşembe günü toplanacak. Aynı gün saat 14.00’te faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

Prof. Dr. Volkan Öngel konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

PERŞEMBE GÜNÜ FAİZ KARARI NE OLUR ?

“Perşembe günü faiz oranında bir değişiklik beklemiyorum. Politika faizi yüzde 50 oranında devam edecektir. Çünkü Merkez Bankası’nın bu değişikliği yapmak için elinde doneler yok. Yapmış olduğu faiz değişikliği sonrasında piyasadaki dezenflasyon sürecinin başlamasını bekliyordu ki, biz bu işi artık temmuz ayı itibariyle bekliyoruz. Bu süreci görmeden herhangi bir değişiklik yapacağını zannetmiyorum” 

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentileri faizin yüzde 50’de sabit bırakılması yönünde.

FAİZ KARARI EKONOMİYE NASIL YANSIR?

“Enflasyonun yükseleceğiyle alakalı, düşüş trendine girmediği ile ilgili bir görüş olursa o zaman bir faiz artırımı bekleyebiliriz ama bir faiz indirimi için çok çok düşük bir ihtimal olur. Çok büyük sürpriz olur bir faiz indirimi şu anda”

DÖVİZ, ALTIN VE BORSA YATIRIMCISINI NASIL BİR HAFTA BEKLİYOR?

“Eğer bir değişiklik söz konusu olmazsa şu andaki beklentiler bu yönde. Borsa yukarı yönde devam edebilir Borsa İstanbul biraz daha hareketli olacaktır. Altın ve döviz için çok sürpriz hareketler beklenmeyecek diyebiliriz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu