GÜN ORTASI

Fransa’dan Ne Alınır? Türkiye’ye Hediye Olarak Ne Getirilir?

Fransadan ne alınır sorusuna cevap bulmak istiyorsanız öncelikle Fransa’nın tarihi ile ilgili de araştırma yapmayı düşünebilirsiniz. Küçük bir araştırma ile alacağınız hediyelerin neler olması gerektiğine de karar verebilirsiniz. Fransadan alınacak hediyeler eşyalar genel itibariyle süs eşyaları ya da obje türündeki ürünlerdir. Fransa’nın neyi meşhur, ne getirilir gibi soruların cevabı yazımızın devamında.

Fransa’dan Ne Alınır?

Fransa, dünyanın en zarif ülkelerinden biridir. Bunun yanında mimarisi de son derece gelişmiş olan Fransa, hediyelik eşya sektörü ile de ön plana çıkar. Ülke, benzersiz hediyelik eşyaları bulabileceğiniz bir coğrafyadır. Bu kapsamda çok sayıda alternatif karşınıza çıkar.

Fransa’da bulunduğunuz süre içerisinde kendinize ve sevdiklerinize alacağınız hediyeleri başında Fransız bereleri gelir. Bu bereler genellikle ressamlarla özdeşleştirilir. Fakat halkın büyük bir çoğunluğu bu bereleri takar.

Tüm Avrupa’da olduğu gibi Fransa’da da çikolata işletmelerinin yoğunlukta olduğunu görebilirsiniz. Sütlü ya da bitter çikolatalarının yanı sıra vanilya, tarçın ya da portakal gibi aromaya sahip olan çikolataları satın almayı da düşünebilirsiniz.

Fransa denildiğinde akla gelen hediyelik eşyalardan biri de kuşkusuz parfüm çeşitleridir. Tamamen doğal ürünlerden üretilen bu parfümler, Fransa’da üretilerek tüm dünyaya satılır. Markaların farklı parfüm türleri incelendiğinde daha çok gül esansının yoğunlukta olduğu parfümlerin tercih edildiği görülür.

Fransa, sabun üretiminde de dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir. Neredeyse tamamında doğal zeytinyağı özünün bulunduğu bu sabunların birçoğu günümüzde dahi elle yapılır. Özellikle kuru ciltlerin nemlendirilmesi için tercih edilen bu sabunlar, doğal kokular da içerir.

Fransa’dan Hediye Olarak Ne Getirilir?

Fransa’ya gittiğinizde mutlaka Paris’i de ziyaret etmek isteyeceksiniz. Paris, âşıklar şehri olarak da bilinen ve mimarisi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan bir şehirdir. Burada bulunduğunuz esnada hediyelik eşya dükkânlarının yoğunluğunu da görebilirsiniz. Ayrıca Eyfel Kulesi’nin önünde yer alan büyük alanda seyyar satıcıların çokluğu da dikkat çeker. Dilerseniz buradaki seyyar satıcılardan sevdiklerinize hatıra ürünler alabilirsiniz. Anahtarlık ya da Eyfel Kulesi minyatürü, bu anlamda tercih edebileceğiniz temel hediyelikler arasında sayılabilir.

Fransa’da bulunan mimari yapıların figürlerinin yer aldığı t-shirt ya da çeşitli kıyafet çeşitleri de uygun hediye alternatifleri arasında değerlendirilebilir. Her ne kadar Avro/TL kurunun yüksek olmasından kaynaklı uygun olmasa da teknolojik ürünleri satın almayı da düşünebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu