SON DAKİKA

Fransa’da seçim kararına tepki! Olimpiyat hazırlıkları etkilenir mi?

KAYNAKCNN TÜRK

PARİS BELEDİYE BAŞKANI: RAHATSIZ EDİCİ BİR KARAR

Fransa’da bir yandan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un feshettiği meclis için seçim hazırlıkları, öte yandan Paris’te Olimpiyat oyunları hazırlıkları var.

Fransada seçim kararına tepki Olimpiyat hazırlıkları etkilenir mi

Macron’un Avrupa Parlamentosundaki ağır seçim yenilgisi sonrasında erken seçim kararı almasına Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo  tepki gösterdi;

Fransada seçim kararına tepki Olimpiyat hazırlıkları etkilenir mi

Şaşkınlıktan sonra, çünkü açıkçası, birçok insan gibi, Cumhurbaşkanı’nın ülkeyi feshetmeye karar verdiğini duyduğumda şaşkına döndüm, sonuç onun eskisi gibi devam etmesine izin veren bir sonuç değildi, ama yine de, oyunlardan hemen önce bir fesih hala son derece rahatsız edici bir şey.”

PARİS’TEKİ OLİMPİYAT HAZIRLIKLARI ETKİLENİR Mİ?

Hidalgo, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oyların yüzde 13’ünü alarak 13 sandalye kazanan Sosyalist Parti üyesi. Belediye Başkanı, Olimpiyat hazırlıklarına rağmen seçim çalışmasına devam edeceğini kaydetti;

”Ancak tüm siyasi liderler gibi ben de demokratik değerlerin zafer kazanmasını sağlamak için kampanya yürüteceğim ve benim için puan kazananın Raphaël Glucksmann ile demokratik sol olduğunu garanti edeceğim.” dedi.

Fransa’da erken seçim iki tur olmak üzere 30 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Olimpiyat oyunları ise 26 Temmuz ile 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu