YAZARLAR

Formula 1 Britanya GP’de Lewis Hamilton ‘geri geldim’ dedi! Rekor kırdı

Formula 1 şampiyonasında 12. yarış olan Britanya GP koşuldu. Formasyon turunda bir pilot otomobilinde problem yaşadı. Yarış devam ederken pole pozisyonunda başlayan Russell büyük hayal kırıklığı yaşadı. Hamilton ise bu yarışla birlikte tarihe geçti.

1950’den beri düzenlenen Britanya GP Mercedes pilotu George Russell’ın liderliğinde başladı. Formasyon turunda Alphine pilotu Pierre Gasly büyük talihsizlik yaşadı ve yarışı bıraktı.

Formasyon turunun ardından 52 turluk Britanya GP düzenlendi. Pilotlar temiz bir kalkış yaparken Mercedes pilotları George Russell ve Lewis Hamilton ilk ikiyi korudu. Yarışa dördüncü sıradan başlayan Redbull pilotu Max Verstappen, McLaren pilotu Lando Norris’i geçti ve üçüncü sıraya yerleşti. Yarış sırasında İkilinin geçen hafta Avusturya’da yaşadığı temas akıllara geldi. Temas sonucu Norris, Avusturya GP’yi tamamlayamamıştı. Öte yandan yarışa 11. sırada başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc üç sıra birden yükseldi. Yarışın başları Leclerc için iyi gitse de Ferrari pilotu Britanya’yı 14. olarak tamamladı.

MCLAREN PİLOTLARI İLK İKİYE YERLEŞTİ

Yarışa üçüncü sırada başlayan Lando Norris, 15. turda Max Verstappen’i geçmeyi başardı ve yarışa başladığı yeri geri aldı. 16.turda Britanya GP’de yağmur başladı. Yağmurun başlamasıyla birlikte yarışa büyük bir heyecan geldi. 18.turda Lewis Hamilton yarış liderliğini aldı. Yağışın etkiliyle birlikte Russell pistin dışına çıktı ve Norris ikinci sıraya yerleşti. Zeminin kayganlığını fırsat bilen McLaren pilotu 20.turda yarışın yeni lideri oldu. Atak yapan diğer McLaren pilotu Piastri ikinci sıraya yerleşti.

GEORGE RUSSELL YARIŞA VEDA ETTİ

Bir yandan yarışta yağmur devam ederken bir yandan pole pozisyonunda başlayan George Russell yarışı bırakmak zorunda kaldı. Russell’ın su sistemi nedeniyle arıza yaşadığı ve yarışı bıraktığı öğrenildi. Öte yandan Mercedes’in pit stop kararı işe yaradı ve 40.yarışta Hamilton liderliğe oturdu.

HAMILTON TARİHE GEÇTİ

Liderliği ele alan Hamilton, Silverstone’da dokuzuncu zaferini elde etti. 104. kez zafer elden eden Hamilton, Silverston’da tarihe geçti. Hamilton bir pistte en fazla zaferi olan pilot olarak rekor kırdı. Yarıştan sonra gözyaşlarını tutamayan Mercedes pilotu, zafer turu attı.

Britanya’da ilk 10’da yer alan pilotlar şöyle;

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Redbull pilotu Max Verstappen, Mclaren pilotları Lando Norris ve Oscar Piastri, Ferrari pilotu Carlos Sainz, HAAS pilotuNico Hülkenberg,Aston Martin pilotları Lance Stroll ve Fernando Alonso, Williams pilotu Alexander Albon ve Scuderia AlphaTauri pilotu Yuki Tsunoda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu