YAZARLAR

Eyvah eyvah İtalyanlar Santarelli’ye göz dikti

Şampiyona boyunca yedek bırakılan sadece grup elemelerinde Bosna Hersek’e karşı forma giyen Egonu Türkiye ile oynanan hayati yarı final karşılaşmasında ikinci setten itibaren dakika almıştı. Kazandırdığı sayılara karşın sık sık blokumuza takılan yıldız oyuncu yenilginin mimarı kabul edilmişti. Hollanda ile 3. lük maçı için karşılaşan İtalya’da çalıştırıcı Davide Mazzanti, Egonu’yu yedekte bırakmıştı.

Rakibine karşı 3 – 0 gibi kötü bir yenilgi alan İtalya’da yaşanan düş kırıklığı sonrası Brüksel Havalimanı’nda ülkeye dönüş öncesi Federasyon Başkanı Giuseppe Manfredi ile antrenör Davide Mazzanti arasında bir zirve yapılmış ve Paola Egonu’nun Paris Olimpiyatları için Polonya’da düzenlenecek elemelere götürülmemesi kararı alınmıştı.

Ne var ki Brüksel’de başlayan ‘Gök mavili’ milli takım sorunu daha da büyünce CONİ (İtalya Ulusal Olimpiyat Komitesi) başkanı Giovanni Malago ile Federasyon Başkanı Giuseppe Manfredi bir durum değerlendirmesi yaparak takımın Olimpiyatlar için vize alamaması halinde Davide Mazzanti’nin yerine başka bir çalıştırıcının getirilmesi için fikir birliğine vardılar.

Köklü İtalyan voleybol ekolünün üç ismi üzerinde duruluyor. Polonya Kadın Milli Takımı çalıştırıcısı Stefano Lavarini, VakıfBank ve Sırbistan’ın antrenörü Giovanni Guidetti ve Türkiye’yi Milletler Kupası ile Avrupa Şampiyonu yapan, ayrıca dünyanın zirvesine taşıyan Daniele Santarelli. Hepsinin bağlı oldukları federasyonlarla sözleşmeleri var. Onları görevlerinden kopartabilmek çok çok zor ama imkansız değil. Uyanık olmakta fayda var!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu