TÜRKİYE

CHP’de Tüzük Kurultayı: Özgür Özel açılış konuşması yapıyor

CHPde Tüzük Kurultayı: Özgür Özel açılış konuşması yapıyor
expand

CHP‘nin tüzük değişikliği gündemiyle toplanan 20. Olağanüstü Kurultayı başladı.

Sembolik açılışı Sivas Kongresi’nin 105. yıl dönümü dolayısıyla Sivas’ta gerçekleştirilen kurultayın resmi açılışı, ATO Congresium’da yapıldı.

“İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” adıyla başlayan tüzük kurultayına, delegeler, milletvekilleri, genel başkan yardımcıları, Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, eski CHP Genel Başkanları Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve belediye başkanları katıldı. Kurultaya davet edilen önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

Genel Başkan Özgür Özel, salona eski genel başkanlarla beraber geldi. Kurultayda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Divan Kurulu Başkanlığına seçildi.

Ardından Kurultay Başkanlık Kurulu Seçimi yapıldı, 2 Başkan Yardımcısı ve 6 Yazman seçildi.

Devamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açılış konuşması yaptı.

Özel’in Tüzük Kurultayı’ndaki açıklamalarının satır başları ise şöyleydi:

“Bu örgütün emekçilerine merhaba. Yarım asırdır iktidar yüzü görmeyen vefakar, cefakar örgütümüze merhaba. Kısa zamanda büyük işler başaran, kırılmaz denen yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz eden belediye başkanlarıma meclis üyelerime Cumhuriyet Halk Partisi evlatlarına, Atatürk’ün askerlerine merhaba. 47 yıl aradan sonra belki de ilk kez şu anda Türkiye’nin 1’inci partisinin kurultayını izlemekte olan milyonlara merhaba. Artık daha çoğuz. Umudunu bize bağlayan 4 milyondan fazla yeni seçmenimize merhaba. Rengini al yıldızlı bayraktan alan, siyasi partilerle değil, milletin gönlünde kurulan Türkiye İttifakı’na inanlara, muhafazakâr, sosyal demokratlara, milliyetçi demokratlara Kürt demokratlara Türkiye İttifakı’na merhaba. Bizim burada değişim anlayışını partimizin yazılı belgelerine yansıtmak daha ilerici bir tüzüğü yapmak ve partimizin iktidar programının çalışmalarını başlatmak üzere bir araya geldik. 81 ilden gelen tüm yol arkadaşlarımız hepiniz hoş geldiniz.”

“BİZİM KURULTAYLARIMIZ LİDERLERE TALİMAT VERİR”

Bir yıl önce 6 siyasi parti ittifak halinde girdiğimiz seçimlerde maalesef kaybettik. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra büyük bir umutsuzluk dalgasına dönüşen bir ruh hali vardı. Büyüklerimizin omuzu düşmüştü. Yaşlılarımız Türkiye’de iktidar göremeyecek miyiz derken gençler artık bu ülkede yaşayamayacak mıyız diye bizden hesap soruyordu. Hep birlikte yeni bir yol almak için yola çıktık. Ve büyük bir değişimi görerek şunu söyledik; ‘CHP değişecek Türkiye değişecek’.

“CHP TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PARTİSİ”

Yerel seçimlerde adaylarımızı belirlerken üç güce inandık. 199 noktada ön seçim yaptık. 106 mitingde sadece halkın gündemini konuştuk. Tüm bu mücadelenin sonunda ittifakla girilen son 3 seçimden daha yüksek bir oy kazandık. 7 bölgede 412 belediye kazandık. 47 yıl sonra partimizi yüzde 38 oyla birinci parti yaptık. Her birinizin her yerde tekrarlamanızı istiyorum ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisi’.

“O KİŞİLER CHP’NİN KAPISINDAN DAHİ GİREMEYECEK”

Aday gösterilmeyince, televizyonlara konuşanlara istifa edip gidenler, partide kalıp da soğuk yapanlar, tarihteki yerini aldılar. Bu partiyi bırakıp bağımsız olarak bir yere gidip bizim partimize seçim kaybettirip AKP’nin kazanmasına katkı sağlamaya çalışanları da bir kenara not etmedik artık bizim onlarla işimiz gücümüz yok. Partiyi 100’üncü yılında ilk seçimlerinde Türkiye’nin bütün demokratları sahiplenmişken, kişisel hırslarından dolayı bu partinin karşısında adaylaşanlar, adaylaştıkları yerde kalsınlar. Bir daha onlar bu partide görev almayacaklardır bunu açıkça ifade ediyorum.

Ayrıntılar geliyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu