SON DAKİKA

Brezilya’dan dünyaya yardım çağrısı

Rio De Janeiro’daki İsa heykeli, Brezilyalıların yardım çığlığını tüm dünyaya yansıttı. Brezilyalılar, günlerdir mücadele ettikleri sel felaketini yaşarken, dünyadan bu şekilde yardım istedi. İsa heykelinin göğsüne, acil yardım anlamına gelen “S.O.S” yazısını yansıttı.

Brezilya, geçtiğimiz hafta başlayan aşırı yağışların oluşturduğu sel felaketleriyle mücadelesini sürdürüyor. Ülkenin güneyindeki Rio Grande Do Sul eyaletinde yollar sular altında kalırken, eyaletteki can kayıpları her geçen gün artıyor.

Brezilyadan dünyaya yardım çağrısı

Aşırı yağışlar nedeniyle yükselen sular evlerin çatılarına kadar ulaştı. Onlarca kişi farklı noktalarda mahsur kaldı. Şehri tepeden gösteren görüntülerde, binaların suya gömüldüğü gerçeği de ortaya çıktı. Görüntülerde, sular altında kalmış evlerin çatısına sığınan bir at da dikkat çekti. Eyalete bağlı sivil savunmadan yapılan açıklamada, sellerin ülke tarihinin en büyük iklim felaketlerinden biri olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca, 1,5 milyon kişinin felaketten olumsuz etkilendiği ifade edildi.

Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva, ülkedeki iklim trajedisinin Dünya için bir uyarı olduğunu dile getirdi ve gezegenin güvenliği için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Brezilyadan dünyaya yardım çağrısı

Evleri sular altında kalan Brezilyalılar, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Barınaklarda dahi yer bulamayanlar, ulaşabildikleri en tepe noktalara çıkarak kendilerini korumaya çalışıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu