SON DAKİKA

Borsa İstanbul’da gong bu kez Horoz Lojistik için çaldı

Borsa İstanbulda gong bu kez Horoz Lojistik için çaldı
expand

Talep toplama sürecinde 1,71 milyon bireysel başvuruyla büyük ilgi gören Horoz Lojistik için gerçekleştirilen gong törenine, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Horoz Lojistik Onursal Başkanı Nurettin Horoz, Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Özkocacık, Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Gürbüz, Horoz Lojistik Mali İşler Grup Başkanı Murat Kaplan, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, QNB Finansinvest Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Esen Pamir Karagöz ve QNB Finansinvest Genel Müdür Yardımcısı İpek Hekimoğlu katıldı.

Törende konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Horoz Lojistik’in uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Türkiye’nin ilk yerli lojistik kuruluşlarından biri olduğunu ve başarılı bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı. Dağıtım ve depoculuk alanında ülkenin farklı sektörlerine çözümler sunduklarını belirten Ergun, çeşitlendirdikleri iş kolları ile istikrarlı büyümelerini sürdürdüklerini ifade etti. Bu büyüme hedeflerine ulaşmada, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayarak önemli bir adım attıklarını, bu adımın hem büyüme finansmanı sağlama hem de kurumsallaşmayı daha sağlıklı bir şekilde sürdürme açısından önemli olduğunu belirtti. Halka arz sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Horoz Lojistik’e borsa ailesine hoş geldiniz dedi.

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz ise, şirketin müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ve Türkiye’nin öncü lojistik şirketlerinden biri olma hedefiyle 80 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Türkiye’nin köklü lojistik şirketlerinden biri olarak, bugün ülkemizin ve dünyanın sayılı lojistik firmaları arasında yer almanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Halk arz sürecine dahil olan yaklaşık 1,69 milyon yeni ortaklarına teşekkür ederek, bu süreçte elde edilen başarıyı vurguladı.

Taner Horoz, halka arz sürecinin Horoz Lojistik’in büyüme stratejileri ve küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırma yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu, yeni ortaklarının desteğiyle daha güçlü, yenilikçi ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. Türkiye’nin ihracat hamlesinde Türk ihracatçılarına yurt dışı pazarlarda rekabet avantajı yaratacak bir lojistik yapılanma hedeflediklerini ifade etti.

Horoz Lojistik’in geleceğe yönelik planları arasında teknolojik yenilikler, çevre dostu lojistik çözümleri ve yurt dışı pazarlara açılmak gibi hedefler yer alıyor. İngiltere ve Almanya’da başlattıkları projelerle Türk ihraç ürünlerinin yurtdışına ulaştırılması, gümrüklenmesi, depolanması ve dağıtımı hizmetlerinde en yüksek verimlilik ve teknoloji ile destek sağlayacaklarını vurguladı.

QNB Finansinvest Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Esen Pamir Karagöz, halka arza 1,7 milyonun üzerinde yatırımcının katıldığını ve yurt içi bireysel yatırımcılara ayrılan tahsisatın 2,00 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılan tahsisatın ise 6,96 katı talep geldiğini belirtti. Halka arz büyüklüğünün 1 milyar 353 milyon TL olarak gerçekleştiğini ve Horoz Lojistik’in bu süreçten sonra yatırımcılarından aldığı destekle başarılarına devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

Horoz Lojistik’in halka arzında 1.717.874 yatırımcıdan, satışa sunulan payların 3,24 katına denk gelen 66.393.208 pay karşılığı toplam 3.651.626.440 TL tutarında talep toplandı. Halka arzda payların %75’i yurt içi bireysel yatırımcılara, %25’i ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu