SON DAKİKA

Bayram öncesi otobüs denetimleri sıklaştı

KAYNAKCNN TÜRK

Kurban Bayramı tatili öncesinde şehirlerarası otobüs işletmeciliği yapan firmalara yönelik denetimler hız kazandı. İdari yaptırım uygulamalarına ilişkin son veriler, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından paylaşıldı.

Bayram öncesi otobüs denetimleri sıklaştı

Buna göre, bayram tatili öncesinde şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmalara yönelik fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan ve yetki belgesiz taşımacılığın engellenmesine yönelik sıkı denetimler gerçekleştirildi. Ayrıca şehirlerarası otobüslerde emeklilere yönelik başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasının uygulanıp uygulanmadığına dair denetimlerde Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi.

Bakan Uraloğlu, 10 günlük denetimler sonucunda bin 534 otobüsün denetlendiğini bildirdi. Bu süre içerisinde bin 820 uyarı cezası verildiğini, toplam 1 milyon 21 bin liralık ise idari işlem uygulandığını dile getirdi.

Bayram öncesi otobüs denetimleri sıklaştı

Bakan ayrıca elektronik bilet acenteleri üzerinden emeklilere yönelik yüzde 20 indirim uygulamasının da kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini belirtti. Bu sistemin uygulanmasıyla birlikte emeklilerin indirimli olarak biletlerini internetten alabileceğini kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu