SON DAKİKA

AK Parti’nin Kartal adayı Hüseyin Karakaya CNN TÜRK’te

KAYNAKCNN TÜRK

31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya da Kartal için plan ve proje çalışmalarına son sürat devam ediyor. Peki Karakaya’nın Kartal için hayata geçirmeyi vadettikleri neler? Karakaya, CNN TÜRK Muhabiri Kübra Aydın’a konuştu.

Karakaya’nın ifadeleri şu şekilde;

Hızla sahada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kartal çok kadim bir ilçe. Çok eski bir ilçe. 5 tane yavru ilçe doğurmuş olmasına rağmen bu 5 ilçe Kartal’ı fersah fersah geçti. Kartal özellikle son 15 yıldır kaderine terk edildi. Adeta bir köy görüntüsünde. Yaşam, spor, sağlık, sokak, cadde vesaire ile ilgili çok ciddi sıkıntıları var. Biz bununla ilgili Kartal’ın yaşanabilir yani genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, sokaktaki hayvanıyla, doğasıyla Kartal’ı güzel bir ilçe yapmak üzere bir mimar olarak projelerimiz hazır. Burası eskiden Kartalspor’un stadyumuydu. Burası yıkıldı ve Kartalspor’u ligden düşürdüler. Aslında sadece Kartalspor’u değil Kartal’ı kesinlikle ligden düşürdüler. Biz yeniden Süper Lig’e çıkaracağız. Şehrimizin yapısını da Süper Lig’e çıkaracağız.

SEMT PAZARI – OTOPARK – MEYDAN PROJESİ

Mesela burası yaklaşık 12 dönüm civarında bir yer. Böyle bomboş duruyor gördüğünüz gibi. Şehrin merkezi ve göbeği.  Şimdi burada biz yeniden bir proje yaptık. Buranın altına 400 araçlık otopark. Üzerine kenarlarda dükkanlar. Ortasında da kapalı bir pazar yeri. Zaten semt pazarlarını her yere yapacağız. Eski, ilkel görüntü hoş değil mahalle aralarında. Üzerine de büyük bir meydan. İnsanların gezeceği, dinlenebileceği büyük bir alan yapacağız. Hemen yanına belediyeye ait bir sosyal tesis yapacağız. Sosyal tesislerle vatandaşımızın daha hesaplı, uygun ve hijyenik bir ortamda hizmet almasını sağlayacağız. Şu gördüğünüz yol 3 kilometrelik bir yol. Yaklaşık 1 saat trafik kitleniyor. Çok basit, 2 dal-çık yaptığımızda buradaki trafiği de kurtaracağız. Bu kadar basit.

SPOR MERKEZLERİ

Gençlerimiz için beden sporlarını yapacakları bir spor merkezi yapacağız. Kartal’ın amatör kulüpleri için de bir stat yapacağız. Yaşlılarımız için de bir spor merkezi yapacağız. Yanına da bir sosyal tesis. O engellilerin yakınları, aileleri de yan tarafta sosyalleşecekler. Böylece biraz daha nefes almış olacaklar.

AK Partinin Kartal adayı Hüseyin Karakaya CNN TÜRKte

PROJE ÜRETİM MERKEZİ

Gençlerimiz için Proje Üretim Merkezi dediğimiz bir teknoloji üssü kuracağız. Yanında kütüphanesi olacak. Kütüphane 7/24 açık olacak. Kahvesini bedava içecek, kitabını okuyacak, interneti bedava.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm tam bizim işimiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görevi bize verdi. Biz o işin burada uzmanıyız. Uluslararası ve Türkiye’de bununla ilgili çok ciddi çalışmalarımız oldu. Kartal’da kentsel dönüşümü acilen gerçekleştirmemiz lazım. Kartal çok kadim bir ilçe. Kartal çok eski bir ilçe. Yüzde 21’i 80 öncesi yapılmış. Yüzde 48’i 80 ile 2000 yılları arasında yapılmış. Büyükşehirde de bu konularda gerçekten uzman bir ismi, Murat Kurum’u aday yaptı ve gerçekten merkezi hükümetten de alacağımız destekle yani üçlü ve güçlü kuvvetle kentsel dönüşümü yapmaya hazırız. Bunu yapacağız. Eminiz kendimizden. Acilen de yapmamız lazım. İnsanlar eski evlerinde, tabutun içerisinde yaşamasınlar. Deprem var, deprem gerçek. Deprem öldürmez, konut öldürür. 20 mahallemiz var, her mahalleye de kentsel dönüşüm ofisleri kuracağız. Vatandaş oralardan sorunlarını bize hızlı bir şekilde iletmiş olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu